Вашингтон почав процедуру виходу з ВООЗ

Президент Трамп 6 липня повідомив генсека ООН про намір США припинити членство у всесвітній організації. Офіційно це станеться через рік.

США офіційно почали процедуру виходу із Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), повідомила в середу, 8 липня, представник ВООЗ. За її словами, 6 липня президент США Дональд Трамп в листі повідомив про це Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. Таким чином, Сполучені Штати офіційно припинять членство в ВООЗ через рік, 6 липня 2021 року.

Президент Трамп, який має намір домогтися переобрання на виборах в листопаді, звинуватив ВООЗ в серйозному упущенні в боротьбі з пандемією коронавірусу. 14 квітня він припинив платити внески цій спеціалізованій організації ООН. Зокрема, Трамп звинуватив ВООЗ в тому, що вона підтримувала кампанію КНР з дезінформації та сприяла поширенню коронавірусу у всьому світі, тим самим несе частку відповідальності за пандемію. США найбільш сильно постраждали, в країні на коронавірус заразилися понад 3 мільйони осіб, від пневмонії COVID-19 та її наслідків померло понад 134 тисяч.

Читайте также:   Грузия выбрала нового президента

Противники Трампа вважають, що таким чином президент США намагається відвернути увагу від власних помилок в боротьбі з пандемією. Кандидат в президенти США від демократів Джо Байден в разі перемоги на виборах пообіцяв скасувати рішення про вихід країни з ВООЗ.

До цього часу США були найбільшим фінансовим спонсором ВООЗ. У дворічний бюджет організації на 2020 і 2021 рік Вашингтон повинен внести 553 мільйони доларів. Загальний обсяг бюджету становить 4,8 мільярда доларів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *