У Зеленського розповіли, як збираються боротись з олігархами

Зменшити вплив вітчизняних олігархів на Україну можна завдяки залученню до державних ринків іноземних гравців. Про це заявив представник Президента України Володимира Зеленського у Кабміні Андрій Герус.

За його словами, ключовим фактором деолігархізації у сфері впливу на державу та економіки стане впровадження конкуренції. Зокрема Герус вважає, що залучення на українські ринки іноземних інвесторів дозволить знизити значущість вітчизняних олігархів. Крім того, стверджує представник Зеленського, однакові правила гри для всіх дозволить розвиватися малому та середньому бізнесу, а також позбавить преференцій великий бізнес і певні фінансово-промислові групи.

Також Герус відзначив велику ціну українського вугілля в Європі та засумнівався у доречності субсидування країною компанії «ДТЕК» українського олігарха Ріната Ахметова, яка контролює 80% промисловості в Україні.

Читайте также:   Boeing отримав перше велике замовлення на літаки 737 MAX після авіакатастроф і скасування заборони польотів

«Чи має держава субсидувати компанію, яка належить не дуже бідному чоловіку? В мене є питання», – підкреслив представник Президента України.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *