Трамп похвалив себе за запобігання Третьої світової війни

На полях НАТО президент США розповів про відносини з лідером КНДР Кім Чен Ином

Якби не президент США Дональд Трамп, то світ би зараз був в стані Третьої світової війни. Про це заявив сам Дональд Трамп на прес-конференції в рамках саміту НАТО, який зараз проходить в Лондоні.

Уникнути Третьої світової, за версією американського лідера, вдалося завдяки його хорошим відносинам з главою КНДР Кім Чен Ином.

– Я впевнений в тому, що я йому подобаюся. І він мені подобається. У нас хороші відносини, так що подивимося. Він любить посилати ракети, чи не так, тому я називаю його Ракетником, – сказав Трамп. – Ми були б в стані війни прямо зараз, якби не я. Але у нас мир. У мене дуже хороші особисті стосунки з ним. Можливо, це єдині такі відносини, які у нього є. Ми були б у стані Третьої світової війни прямо зараз, якби послухали Обаму.

Читайте также:   Депутат з "Слуги народу" виграв в лотерею 900 тисяч гривень

Трамп і Кім Чен Ин зустрічалися три рази. Перший в історії саміт США і КНДР пройшов в 2018 році в Сінгапурі. У червні 2019 року Трамп став першим в історії американським лідером, який побував на території Північної Кореї.

Трамп образився на слова Макрона

Трамп назвав некоректним висловлювання президента США Еммануїла Макрона про “смерть мозку” НАТО.

– Ніхто не вимагає від НАТО більше, ніж Франція, тільки озирніться на останній тривалий період часу. Це дуже небезпечна заява. Вони потребують захисту більше, ніж будь-хто, – сказав Трамп. – Я думаю, що це дуже прикро. Ви не можете робити подібні заяви про НАТО. Це дуже зневажливо.

Читайте также:   "Королева Елизавета" начнёт дежурство раньше 2020 года?

Прес-конференція Трампа на полях НАТО тривала більше години. Ввечері президент США разом з дружиною відправиться на прийом до Букінгемського палацу, який влаштовує королева Єлизавета II з нагоди 70-річчя Альянсу.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *