США та ЄС чинять тиск на Туреччину через військову операцію в Сирії

Світова громадськість вимагає від турецької сторони припинити військову операцію в Сирії.

Зокрема американські санкції були введені проти двох турецьких міністерств і трьох високопоставлених урядовців. За словами віце-президента США Майка Пенса, президент країни Дональд Трамп подзвонив президенту Туреччини Реджепу Ердогану з вимогою негайного перемир’я. Пенс також заявив, що збирається відвідати регіон «якомога швидше».

Крім того, держави-члени ЄС пообіцяли припинити експорт зброї до Туреччини, попри те, що формальне ембарго в масштабах ЄС ввести не вдалося. Європейські дипломати заявили, що ефект від введених обмежень є аналогічним ембарго. Кілька країн, включаючи Німеччину, Францію, Фінляндію і Швецію, в останні кілька днів ввели власні ембарго на постачання зброї. У своїй заяві держави-члени засудили військову операцію Туреччини в Сирії.

Читайте также:   Перезавантаження: Верховна Рада затвердила склад нового Кабміну

Нагадаємо, раніше в північно-східному регіоні, де Туреччина проводить свою військову операцію, увійшла сирійська урядова армія, яка збирається підтримати курдів. Розгортання сирійської армії було за підписанням угоди з курдами. Водночас турецька сторона заявляє, що збирається витіснити курдів з регіону, щоб створити там «безпечну зону». У регіон Туреччина збирається переселити до 2 млн сирійських біженців, які нині знаходяться на її території.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *