США і Франція змогли дійти згоди в конфлікті через введення додаткового податку на великі IT-компанії

Адміністрація президента США Дональда Трампа і французький уряд, судячи з усього, досягли угоди, яка покладе край конфлікту, що виник через плани Франції ввести додатковий податок на великі технологічні компанії.

Нагадаємо, раніше в цьому році президент Франції Еммануель Макрон запропонував ввести додатковий тривідсотковий податок на доходи, отримані від цифрових послуг у Франції. У липні відповідний закон був прийнятий Сенатом Франції. У відповідь на це уряд США пообіцяв провести розслідування у зв’язку з цими податковими ініціативами. Президент США Дональд Трамп пригрозив у відповідь введенням мит на французьке вино, якщо податок буде впроваджений, викликавши тим самим протистояння з французьким колегою. Трамп і Макрон змогли подолати деякі зі своїх розбіжностей на саміті G7, і Макрон заявив журналістам: «У нас є угода, щоб подолати труднощі між нами».

Читайте также:   BadRabbit: кому нанёс ущерб вирус-шифровальщик?

Подробиці угоди поки не розголошуються. Однак за словами Макрона, компанії, які заплатять тривідсотковий податок, зможуть відняти цю суму після укладення міжнародної угоди про оподаткування інтернет-компаній. Податок буде стягуватися з компаній, чиї доходи по всьому світу складають не менше € 750 млн, а цифрові продажі – € 25 млн у Франції. Це торкнеться близько 30 американських компаній, включаючи Facebook і Amazon, а також британські, китайські, французькі та німецькі компанії.

Макрон піддався тиску з-за того, що технологічні гіганти не платять достатньо податків, і це відчувається в Німеччині, Італії та Франції. Хоча компанії, що працюють в Європі, платять більше 20% податків, вважається, що технологічні гіганти платять менше половини цього. На початку цього року Apple погодилася виплатити Франції € 500 млн у вигляді зворотних податків, але необхідність у законодавчому регулюванні залишається.

Читайте также:   У США встановлені потужності електростанцій на поновлюваних джерелах енергії вперше перевершили вугільні

«Ми наполягаємо на міжнародних правилах», – сказав Макрон. «Це не проти будь-якої конкретної компанії, це просто рішення проблеми».

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *