Репетиція інавгурації Байдена була зірвана пожежею

Капітолій заблокували через “зовнішню загрозу безпеки”

У Вашингтоні 18 січня евакуювали частину Капітолію США через зовнішню загрозу безпеки. Будівлю на деякий час заблокували – вона була закрита на вхід і вихід. Про це повідомляє NBC News.

Як повідомляє репортер CBS News Зак Худак, про блокування було оголошено через внутрішній зв’язок в будівлі в понеділок вранці. В записаному оголошенні говорилося: “Всі будівлі в межах комплексу Капітолію: зовнішня загроза безпеки, вхід і вихід заборонені, тримайтеся якомога далі від зовнішніх вікон і дверей. Якщо зовні, шукайте укриття”.

Своєю чергою, кореспондент NBC News Френк Торп повідомив, що частина парламентського комплексу евакуйована. У тому числі евакуювали частину нацгвардійців.

За даними AP, евакуйовані під час зовнішньої пожежі були й учасники репетиції інавгурації Джо Байдена – тієї самої, яку 15 січня вже один раз відкладали. Сама інавгурація відбудеться вже через 2 дні, 20 січня, на сходах Капітолія. До 20 січня включно після штурму Капітолію прихильниками Дональда Трампа в Вашингтоні діє режим надзвичайної ситуації.

При цьому в мережі з’явилося відео, на якому видно, що над будівлею Капітолію здіймається дим. Пізніше з’явилося повідомлення рятувальників, що прояснює інцидент. За даними пожежної служби Вашингтона, недалеко від Капітолія сталася пожежа – горів квартал, який уподобали безпритульні.

– Пожежна служба Вашингтона відреагувала на пожежу в блоці 100, яка була згашена. Постраждалих немає. Це пояснює дим, який багато хто бачив, – йдеться в повідомленні пожежників в Twitter.

Читайте также:   Business Lunch с Деньги Плюс

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *