Перша леді США Джилл Байден: друга дружина, активістка і викладач в психіатричній лікарні

Що відомо про дружину новообраного американського лідера Джо Байдена

Після офіційного проголошення Джо Байдена президентом Сполучених Штатів пост першої леді країни зайняла його дружина 69-річна Джилл Байден.

Джилл Байден народилася 5 червня 1951 року в містечку Хаммонтоні, Нью-Джерсі. У 1987 році вона закінчила університет Вілланова зі ступенем магістра мистецтв англійської мови, крім цього має кілька докторських і магістерських ступенів інших університетів. До Байдена Джилл Джейкобс була одружена з Біллом Стівенсоном. У 1970 році пара одружилася, але через 4 роки подружжя розлучилося.

У 1975 році Джилл познайомилася з політиком Джо Байденом. 17 червня 1977 вони одружилися. У шлюбі у подружжя 8 червня 1981 року народилася дочка Ешлі.

Читайте также:   В Украине появится новый вид акцизных марок на табак

Джилл працювала викладачем англійської мови та читання в середній школі та викладачем в психіатричній лікарні, навчаючи підлітків з емоційними розладами. Навіть при обранні Байдена на пост віцепрезидента США, Джилл продовжила свою роботу з навчання дітей з емоційними розладами. Не залишати свою справу вона обіцяла і в разі, якщо стане першою леді США.

Під час виборів президента США дружина Байдена брала активну участь в передвиборчих кампаніях чоловіка. Вона не була блискучим політичним оратором, але змогла встановити зв’язок з аудиторією.

Джилл Байден є засновницею некомерційної організації Biden Breast Health Initiative, співзасновником програми Book Buddies, співзасновником Фонду Байдена, активно бере участь в Delaware Boots on the Ground і є співзасновником Joining Forces з Мішель Обамою. У США дружина Байдена відома громадською діяльністю, спрямованою на розвиток системи освіти в країні. Також вона неодноразово наголошувала на важливості політичної активності громадян і голосуванні жінок.

Читайте также:   Борги України перед МВФ: списати чи не списати?

Вибори нового президента Сполучених Штатів пройшли 3 листопада. Переможцем є кандидат, який набрав 270 голосів.

Зазвичай результати президентських виборів у США відомі вже на наступний день після голосування. Але в цей раз через коронавірус поштою проголосувала рекордна кількість виборців – близько 100 мільйонів осіб, це близько 40%. Ці голоси підраховують набагато довше.

7 листопада CNN, ВВС і інші американські видання оголосили, що Байден отримав лідерство в Пенсільванії і таким чином подолав бар’єр в 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Пізніше сам Байден заявив, що став переможцем на виборах президента США.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *