Наздогнати і перегнати Китай: Трамп поспішає з впровадженням 5G

Президент США Дональд Трамп виступає за якнайшвидше впровадження мобільного зв’язку п’ятого покоління в США. Більш того, він навіть хоче впровадити технологію 6G «якомога швидше», хоча вона все ще лише розробляється.

Продовжуючи просувати ідею якнайшвидшого впровадження зв’язку 5G, Дональд Трамп вирішив заручитися підтримкою технологічних гігантів. Під час недавньої поїздки в Техас він попросив генерального директора Apple Тіма Кука «подивитися, чи зможе він залучити Apple в створення 5G у США». Про це йдеться в повідомленні президента США в сервісі мікроблогів Twitter. При цьому Трамп вважає, що у Apple є все необхідне для цього завдання: «Гроші, Технології, Представлення і Кук!».

На жаль для президента США, Apple майже не має відношення до фактичної розробці або впровадження інфраструктури 5G в США. Це пов’язано з тим, що Apple не є оператором мобільного зв’язку. Хоч вона і може вплинути на ринок, випустивши чергову модель iPhone з підтримкою нового стандарту зв’язку. Коли у кінцевих споживачів буде велика кількість апаратів з підтримкою 5G, то і оператори стільникового зв’язку будуть більш зацікавлені в якнайшвидшому впровадженні цього стандарту в своїх мережах.

Читайте также:   Безвіз: Україна підписала угоду з європейською країною

Більше того, покращити ситуацію зі впровадженням зв’язку 5G в США сама Apple поки що не може. Недавно вона анонсувала свої моделі iPhone 11, які не підтримують зв’язок п’ятого покоління. Таким чином, лише наступна версія iPhone, теоретично, може отримати підтримку нового стандарту зв’язки. Нещодавно Apple викупила у Intel бізнес з випуску мобільних модемів і тепер займається розробкою власних чіпів для забезпечення мобільного зв’язку. І, ймовірно, iPhone модельного ряду 2020 року справді отримає підтримку мобільного зв’язку п’ятого покоління. Якщо компанія не зіткнеться з якими-небудь суттєвими труднощами в цьому напрямі. Але презентація смартфонів Apple наступного покоління відбудеться майже через рік.

А поки що вплинути на впровадження мобільного зв’язку нового покоління можуть лише оператори стільникового зв’язку. У США налічується чотири великих мобільних оператори: Verizon, AT & T, T-Mobile і Sprint. Саме вони встановлюють базові станції мобільного зв’язку, та до них слід було б звертатися Дональда Трампа для прискорення впровадження нового стандарту п’ятого покоління. Що стосується Apple, то Тім Кук ще у 2016 році виключив можливість виходу компанії на ринок мобільного зв’язку.

Читайте также:   Какую зп за октябрь получил мэр Киева и его замы

Нагадаємо, що мобільний стандарт звʼязку пʼятого покоління вже працює в Китаї. На разі там планується розробка 6G.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *