Маск висловив підтримку можливому кандидату в президенти США

Мільярдер Ілон Маск вибрав свого кандидата в президенти США — ним виявився капіталіст Ендрю Ян, який хоче ввести безумовний основний дохід (БОД) для всіх американців.

Шанси Яна на номінацію від Демократичної партії невеликі, але ні його, ні Маска це не бентежить. При цьому Ілон позначив свою позицію на незвично ранньому етапі президентських перегонів.

«Я підтримую Яна. Він би став нашим першим відкритим президентом-готом. Думаю, це дуже важливо», – оголосив підприємець в Twitter.

Відзначимо, що «президент-гот» – це жартівливе відсилання до квітневого інтерв’ю, в якому Ян згадував, що в молодості захоплювався контркультурою.

Втім, Маск підтримує і головну серйозну ідею Яна — БОД, який той називає дивідендом свободи та порятунком для жителів США в епоху автоматизації. За задумом Ендрю, кожен повнолітній американець зможе одержувати по $ 1000 на місяць, а фінансувати виплати можна шляхом введення ПДВ для інноваційних компаній — які якраз і позбавляють американців робочих місць, впроваджуючи роботів і алгоритми – «на рівні вдвічі нижчому за європейський». Маск в ході дискусії в Twitter заявив, що така політика «безумовно необхідна».

Читайте также:   Еллен Дедженерес оголосила про припинення свого ток-шоу

Нагадаємо, що під час попередньої президентської кампанії глава SpaceX підтримував Хілларі Клінтон, але після перемоги Дональда Трампа прийняв пропозицію приєднатися до його консультаційної ради з питань бізнесу, куди президент запросив видатних бізнесменів. Через півроку Маск зі скандалом вийшов з органу, коли Трамп в черговий раз заявив, ніби ніякого глобального потепління не існує.

Зараз Ян — один з приблизно двох десятків претендентів на висунення від Демократичної партії як кандидата в президенти США на майбутніх виборах, які заплановані на 3 листопада 2020 року.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *