Європейська комісія схвалила вступ Хорватії до Шенгенської зони

Вчора, 22 жовтня, Європейська комісія прийняла рішення про приєднання Хорватії до числа країн-членів Шенгенської зони. У заяві зазначено, що всі критерії за відповідними правилами виконані. Про це повідомляється на офіційному сайті комісії.

Зараз Хорватія продовжує виконувати всі зобов’язання, пов’язані з шенгенськими правилами, які країна отримала в рамках переговорів про приєднання.

– Я вдячний Хорватії, яка наполегливо доклала зусиль і виконала всі умови для приєднання до Шенгену. Тепер ми зможемо забезпечити сильну Шенгенську зону – у нас є спільна мета, – зазначив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Нагадаємо, до складу Шенгенської зони входять 22 країни. Вона є найбільшою зоною вільних подорожей в світі, до складу якої входять Австрія, Бельгія, Данія, Франція, Фінляндія, Німеччина, Греція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина і Словенія і чотири держави, що не входять до Євросоюзу – Норвегія, Ісландія, Швейцарія і Ліхтенштейн.

Читайте также:   ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ  «ЛЮДИНА РОКУ-2018» в номінації «Фінансист року»

Правила Шенгенської зони передбачають усунення прикордонного контролю на внутрішніх кордонах між державами, що увійшли в зону, і одночасно зміцнення прикордонного контролю з третіми державами, що межують із зоною.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *