Аваков пригрозив кримінальною відповідальністю за затримку доплат медикам

А Шмигаль – “кадровими рішеннями”

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагадав, що затримки доплат медикам можуть спричинити кримінальну відповідальність за затримки надбавок медичним працівникам, які працюють з пацієнтами з коронавірусом. Про це йшла мова на засіданні уряду 13 травня.

– Чинне законодавство передбачає, якщо невиплата зарплати людям або затримка – це кримінальна відповідальність. Тому я чекаю висновків, які вам доручив прем’єр-міністр, – заявив глава МВС, звертаючись до міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Водночас в Україні надбавки медичним працівникам в розмірі 300% від заробітної плати вже виплачені в 18 областях. Про це під час засідання уряду повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Ще в 6-тьох областях триває аналіз інформації.

– За останніми даними, які нам надали області, в переважній більшості, а саме в 18 областях заробітна плата виплачена з 300% надбавки в повному обсязі. У шести ще триває аналіз в розрізі лікарень … Це те, що стосується заробітної плати за березень, – повідомив Степанов.

Раніше на цьому ж засіданні глава уряду Денис Шмигаль зазначив, що Кабмін готовий робити кадрові висновки щодо ситуації з затримкою виплат. Він назвав неприпустимою ситуацію, при якій бюджет виділив гроші, але до лікарів вони не знайшли. Глава уряду вважає, що відповідальність МОЗ і глави МОЗ Максима Степанова також в цьому є.

– Нікому не дозволимо принижувати медиків, – зазначив він.

Своєю чергою, Володимир Зеленський доручив главам обласних державних адміністрацій погасити заборгованості перед лікарями.

Читайте также:   Одеса відзначає День перемоги: тисячі городян прийшли сьогодні на Алею Слави

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *