ОЛЕНА ГІЯНОВСЬКА. ЕМОЦІЙНИЙ ДЕТОКС ЯК ПЕРШИЙ КРОК ДО УСПІХУ

Сучасні тренди в бізнесі говорять про те, що на перше місце виходять необхідні якості такі як креативність, когнітивна гнучкість, володіння Емоційним інтелектом. Сьогодні мало бути просто професіоналом у своїй справі, важливо бути лідером – лідером Нового Рівня!

Важливою складовою в цьому процесі є – знання і здатність управління своїми власними емоціями і свого оточення. Про те, як цього домогтися і де цьому вчать, ви дізнаєтеся з нашої бесіди з Оленою Гіяновською, керівником Центру емоційного здоров’я Amograce.

– Розкажіть про Ваш центр, в чому його унікальність?

– У нашому центрі використовується система, яка дозволяє людині комплексно розв’язувати питання, залучаючи до процесу вирішення свій розум, тіло і емоції. Перша і головна відмінність від інших центрів – ми не просто говоримо про емоції. Ми пропонуємо унікальні методики діагностики емоційного здоров’я і антистресові програми, які підбираються індивідуально. На відміну від тих, хто бореться зі стресом неосвіченими методами або лише усувають його гостру форму, ми допомагаємо усунути причину його виникнення. Ми використовуємо технології з розвитку EQ, за допомогою придбання навичок стресостійкості і формування емоційного імунітету.

Наш бізнес відповідає сучасним умовам, в яких фахівець може бути багатофункціональним і при цьому ефективним – наша команда саме така, і це також наша перевага.

І третє: ми можемо дати людині шукане їм стан «себе справжнього». Перебуваючи у вирі подій, досягаючи мету, віддаючи себе навколишнього світу, людина втрачає почуття себе, втрачає життєвий, емоційний ресурс.

Людина емоційно і духовно наповненна тоді, коли відчуває 5 високих почуттів: щастя, вдячність, любов, захоплення і інтуїцію. Це певний внутрішній рівень частоти серця, коли людина чує єдино вірний голос Внутрішньої Інтуїції. Саме для цього і потрібні емоційний детокс як засіб очищення серця і медитація.

Читайте также:   Новости за 2 марта от Деньги Плюс

– Які ресурси необхідні сучасній людині сьогодні?

– Людина сама по собі має неймовірний ресурсний потенціал. Завдання ж його – навчитися цей ресурс не гаяти, а вкладати в потрібні напрямки, в потрібні навички.

Вміти навчатися нового – мабуть, найважливіше уміння сьогодні. Світ дуже швидко змінюється, щоб зупинятися в своєму зростанні.

І друга необхідна якість – це здатність знаходити рішення в максимально короткі терміни. Ритм життя диктує умови для швидких дій.

І в першому, і в другому випадку людина може бути ефективною, якщо приймає підтримку фахівця. Коуч дає можливість подивитися на ситуацію з різних ракурсів, піднятися над ситуацією. Отже, заощадити час, який може піти на стандартні або неефективні рішення.

– Як робота на рівні емоційного інтелекту допомагає жінкам і чоловікам?

– Емоційний розум – інтуїція, яка миттєво і без супутньої інформації розуміє суть явища або знаходить вірне рішення. Не секрет, що жінки схильні до інтуїції, проте схильність – це ще не використання. Зараз чоловіки почали розуміти цінність цього ресурсу і працювати над ним.

Жінка живе емоціями, і якщо вона навчиться ними свідомо керувати, вона набуває щастя у всіх сенсах. На мій погляд, сучасна жінка може вміти синтезувати успіх і в бізнесі, і в особистому житті – це і є ознака розвиненого емоційного інтелекту. Це її самодостатність, здатність любити і надихати.

– Розкажіть про те, як Ви формуєте ресурсні навички?

– Почну з невеликою теорії. Негативні емоції – це те, через що наш ресурс залишає нас. Чим більше стресу – тим менше енергії. Це не означає, що негативні емоції не потрібно відчувати – це ілюзії. Вони є, і перше уміння – це вміння їх не подавити, і не просто виплеснути, а грамотно використовувати. Перетворення емоцій починається з емоційного Детокса – очищення від базових негативних станів, потім ми розробляємо індивідуальну програму по роботі з ними. В результаті людина не просто звільняється від негативу, але і вчиться собою керувати, враховуючи індивідуальні особливості свого характеру.

Читайте также:   СКОЛЬКО СТОИТ ЗОЛОТОЙ УНИТАЗ?

Точно також кожен працівник центру займається своїм внутрішнім світом, «швець без чобіт» – не наша концепція.

– Як це проявляється в бізнесі, в роботі з командою?

– Я зараз постійно досліджую вплив емоційного інтелекту на бізнес. Кожен раз, коли людина звільняє негативну емоцію, вона набуває енергетичний ресурс. Коли детокс проходять члени однієї команди, їх ресурс підвищується вдвічі шляхом об’єднання зусиль легкої і щасливої ​​групи, що, безумовно, позначається на результатах і ефективності всієї компанії.

Коли керівник проходить програму Детокс, він починає бачити ситуацію абсолютно по-іншому – її слабкі та сильні сторони, і починає розуміти, як рухати свій бізнес далі! Я часто стикаюся з тим, що непроста емоційна атмосфера в колективі в буквальному сенсі не дає бізнесу прорватися. Дуже часто взаємні претензії, образи, і т.д. не дають нормально взаємодіяти. А стандартний тімбілдинг, на жаль, не змінює ситуацію в корені. Тому ми спочатку даємо команді можливість пройти загальний детокс, а потім навички стресостійкості втілити в життя.

– Чим емоційний інтелект відрізняється від класичного?

– Якщо під класичним інтелектом розуміти розум людини, то емоційний інтелект – це зовсім інша сфера. Це розум почуттів, який оперує зовсім іншими поняттями.

Читайте также:   Сила воли - Татьяна Воротилина: Business Lunch

Емоційний інтелект – це здатність керувати своїми почуттями, створювати і управляти емоційною атмосферою, передбачати події, відчувати інших на відстані.

Він не замінює розум, він доповнює його, роблячи людини в рази ефективніше.

– Розкажіть докладніше про детокс.

– Спробуйте людині, який переживає депресію або знаходиться в стресі, розповісти, що світ прекрасний. Спробуйте навчити його позитивно мислити. Це все одно, що налити води в повний стакан – немає сенсу, неможливо. Емоційний детокс – це метод звільнитися від «старої води». Це очищення серця, тіла і думок від негативного досвіду, негативних емоцій, психоемоційного напруження в тілі.

Без цього – нікуди! Всі давно розуміють, що світ навколо такий, яким ми його творимо. Створені за образом і подобою, ми можемо творити наш світ. Але, перебуваючи в зневірі, в гніві, в образі, ми творимо подібне навколо себе, не маючи сил вибратися з замкнутого кола.

А якщо я знаю, як з цим справлятися, постійно з цим працюю, застосовую ці навички до самої себе, то я знаю, як створити атмосферу, в якій навіть найжахливіше стан справ може перерости в стан мотивації на високому рівні. Тому що я відповідаю і за людей, і за процес, і як керівник повинна вміти їх надихати! А якщо буду робити це нещиро або стандартними лідерськими методами, то це спрацює на якийсь короткий час, а ось EQ – емоційний інтелект – триваліше, це створена атмосфера, яка дозволяє людям, по-перше, підняти внутрішній дух, а по-друге, – це універсальна мова спілкування!

Емоційний детокс – це перший крок до внутрішньої свободи, до успіху. І до безумовного щастя!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *