Навіщо мені діамант

Ми продовжуємо знайомити вас з темою «Навіщо мені діамант?»

Автор: Родіон Ксьонзенко

З минулої статті ви дізналися, що перед покупкою діаманта вам необхідно чітко визначитися щодо мети.

З НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ – ЦЕ:

– інвестиції (про це йшлося в попередній статті);

– збереження капіталу;

– ювелірна прикраса;

– перепродаж.

Тепер з’ясуємо, що стосується збереження капіталу і непрямих інвестицій.

Як відомо, діамант – найнадійніший і найдавніший спосіб збереження і примноження капіталу. Ним користувалися задовго до впровадження «звичних» грошей. Зараз же ситуація анітрохи не змінилася, за однієї умови – купувати потрібно правильно. Ціна повинна бути максимально наближеною до цінності самого каменю і не мати в своєму ціноутворенні факторів імені та крісла, в якому він продається.

Читайте также:   Полезные Советы: Субсидия в Украине

На ціну впливають лише його характеристики, і підтверджує це сертифікат. Обов’язково –GIA. Якщо ми говоримо про інвестиції і збереження капіталу, ім’я, бренд, місце покупки ніяк не допоможе вам зберегти і примножити ваші кошти.

Для того щоб чітко розуміти, що ви купуєте, вам не потрібно багато знати. Достатньо всього лиш ознайомитися з правилом 4C – це чотири основні позиції характеристик діаманта. Color (колір), Clarity (чистота), Cut (огранювання), Carat (вага).

Також одним із факторів, що впливають на ціну, є рівень флюоресценції. Про це окремо. Вкладати потрібно у високу якість. Це перші три позиції щодо чистоти і перші три позиції за кольором. Рівень огранювання – не нижче very good. Але, як і в будь-якому вкладенні, завжди важливий момент вигоди. Потрібно враховувати співвідношення ціни до характеристик. Тобто дивитися його дисконт від Рапапорта (ви вже знаєте, що це). Чим більша знижка, тим більша ймовірність, що ви зможете згодом його продати за вигідною ціною.

Читайте также:   Нерухомість на вищому рівні. Інтерв'ю у форматі B2B.

Хороша знижка – це вище 40 %. Тоді ймовірність отримання ефекту збереження і навіть заробітку набагато підвищується. Наприклад, є пропозиція від вашого трейдера на діамант 3 карата огранювання, коло з кольором E, чистотою VVS2 і знижкою – 30 %. Це досить хороша пропозиція, але бувають на ринку і кращі. Тож вам трапилася альтернатива з характеристиками F SI1. Так, чистота значно нижча, але дуже хороший колір. У даній чистоті бувають випадки, коли включення знаходяться знизу або збоку таким чином, що його не видно на площині діаманта. Тоді зовні він досить хороший і ліквідний, оскільки підійде для будь-якої прикраси. І на нього вам дають знижку 41 %. Такий діамант на ринку для кінцевого споживача ювелірних прикрас обійдеться на 10 % дорожче.

Читайте также:   Уряд Єгипту вводить нові туристичні візи

Завжди звертайте увагу на конкретні пропозиції! Вони можуть принести вам гроші. Бувають варіанти і з 50 %! Але для вкладення не рекомендуємо розглядати діаманти з сильним рівнем флюореценціі і низькою якістю огранювання. З ними ви втратите при продажу.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2606

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *