Короткострокові торгові тактики

Я вже не раз говорив, що тактика та стратегія – це перше, на що варто звернути увагу при торгівлі на фінансових ринках. Кожен, хто переступить через цей крок, все одно рано чи пізно повертається до нього — адже без стратегії торгівля перетворюється в російську рулетку. Яку ж тактику вибрати?

Короткострокові торгові тактики популярні як серед початківців трейдерів, так і серед уже досвідчених професіоналів. Короткострокова торгівля закінчується в межах одного або декількох днів (до тижня). В основу цієї стратегії закладена швидка реакція на купівлю/продаж, а не глибокий аналіз угоди, як при середньостроковій торгівлі. При короткостроковому трейдингу важливу роль відіграє процес точної оцінки тенденцій і внутрішньоденний діапазон переміщення фінансових інструментів.

Читайте также:   Новости за 6 марта от Деньги Плюс

Основні підходи до короткострокової торгівлі:

1. Скальпінг — прибуток отриманий в ході аналізу тенденцій зміни цін.
2. Дейтрейдинг — торгівля за допомогою технічного аналізу.

Плюси:

– робота з невеликим депозитом — майже кожен може спробувати цей вид торгівлі;
– можливість вибрати торгову стратегію. Оскільки торгівля в цьому випадку відбувається в невеликих тимчасових інтервалах, можна відстежувати зміни ринку й підбирати відповідну до даної ситуації систему торгівлі;
– трейдер сам може закладати мінімальний ризик, відповідно до своєї стратегії;
– торгівля в рамках одного дня дуже сфокусована та насичена. Здійснюючи короткострокові операції, трейдер удосконалює свої навички, а його професіоналізм зростає.

Мінуси:

– високе емоційне напруження;
– велика завантаженість протягом дня:
– висока оплата комісії за роботу терміналу та інше.

Читайте также:   Принц Гаррі розповів про складні стосунки з батьком

В цілому короткострокові торгові тактики — це цікавий і продуктивний метод. Його може освоїти не кожен, але торгуючи в рамках одного дня, кожен трейдер зможе досить глибоко зануритися в специфіку ринку та поліпшити свої навички. Але варто пам’ятати, що такий спосіб торгівлі вимагає великої уваги, зосередженості і, що не менш важливо, дисципліни. Також, торгуючи за допомогою короткострокової тактики, пам’ятайте про високі витрати.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 600

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *