Як обмежити ризики у трейдингу?

Трейдинг — високоризикований спосіб додаткового заробітку. При цьому, ризики цілком реально контролювати! Для цього існує таке поняття як ризик-менеджмент.

Багато новачків, а іноді і досвідчені трейдери чомусь його ігнорують. Найчастіше такі трейдери просто зливають свої рахунки. Не хочете стати одним з них? Тоді розглянемо основні правила ризик-менеджменту:

  • Встановити межі ризиків, виходячи з тієї суми, яку психологічно буде не так важко втратити. Ризики безпосередньо впливають на психологічний стан трейдера. Якщо ризик вище тієї суми, яку готовий втратити трейдер, це може спровокувати зайвий стрес і неадекватні рішення, прийняті емоційно.
  • Пам’ятати, що можливі збитки та потенційний прибуток завжди повинні бути сумірні. Для цього, необхідно стежити, щоб тейк-профіт в кілька разів перевищував стоп-лосс.
  • Бути дисциплінованим. При грамотно встановлених стоп-лоссах і тейк-профітах необхідно їх дотримуватися. Під час торгівлі вони повинні фіксуватися один раз — міняти розташування стоп-лосс і закривати операцію завчасно без підстав не варто.
  • При розпізнанні помилки заздалегідь встановлених стоп-лоссів і тейк-профітів, необхідно оперативно та обережно втрутитися, коректуючи управління ризиками.
  • Вести щоденник трейдера. Щоб усунути будь-яку помилку, необхідно проаналізувати, що до неї призвело, як саме ринок вплинув на збій стратегії. Для цього буде потрібно щоденник трейдера, на основі якого можна провести такий аналіз.
  • Завжди дотримуватися ризик-менеджменту. Як тільки трейдер стикається з помилкою або осіданням, йому властиво міняти запланований план і піддаватися емоціям. Таку реакцію виключить лише чітке притримування заздалегідь підготовленого плану!
Читайте также:   PayPal: Как оформить кошелек

Отже, ризик-менеджмент — це один із способів контролю такого непостійного явища, як ринок і торгівля на ньому. Відкриваючи будь-яку угоду, трейдеру необхідно заздалегідь прорахувати ризики по ній. Цей розрахунок зазвичай відбувається в процентному співвідношенні щодо загальної суми депозиту на рахунку, а також з огляду на стиль торгівлі трейдера. Ймовірні втрати варто обмежити, розставивши стоп-лосси. Щоб детальніше контролювати ризики, фіксуйте втрати за певний період, наприклад, день, тиждень або місяць. Якщо ж трейдер систематично зазнає невдачі, необхідно зрізати обсяги угоди, краще – в кілька разів, щоб убезпечити трейдера від цілковитої руйнації.

Це основні правила ризик-менеджменту, які допоможуть не злити рахунок, контролювати торгівлю і відмовитися від емоційних рішень на ринку!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 16370

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *