Історія трейдингу

Трейдинг, як такий, зародився в 70-х роках у Нью-Йорку, але першими інвесторами можна вважати купців 16-го століття. Проста площа служила місцем обміну товарами за бартером або за гроші. Надалі, коли фактично весь товар продемонструвати було складно, купці витончено описували свій товар покупцеві, щоб його продати. Так з’явився новий вид оплати в борг – вексельна боргова розписка.

Цікаво, що саме слово “Біржа” (гаманець) походить від герба однієї іменитої бельгійської родини. Біля їхнього будинку часто проходили збори, де укладалися угоди. На гербі були зображені 3 гаманця.

Трейдинг, яким ми знаємо його сьогодні, став утворюватися ближче до 1792 року. Спочатку збори трейдерів проходили просто на вулиці, в очікуванні інформації з найближчого вікна про котирування. Потім фондова біржа перекочувала в більш зручні місця – офіси, а котирування фіксували за допомогою звичайної грифельної дошки. Справжнім щасливчиком в ті часи вважався той, у кого одним з перших з’явився тиковий апарат. З його допомогою отримання інформації стало в рази швидшим і зручнішим.

Цікаві факти про трейдинг:

  1. Вважається, що найбільш успішний трейдер – той, хто може всіх перекричати. Ще однією ознакою досконалості в цій сфері раніше вважався зріст. Для того, щоб здаватися вище, багато трейдерів використовували різного роду хитрощі. Вони стали шукати таке взуття, яке візуально зробить їх вище. Наприклад, використовуючи невеликий каблук або широку платформу. Іноді, такий дрес-код приводив навіть до травм на робочому місці. Тому на одній з бірж видали закон про обмеження висоти каблука, щоб уникнути неприємних ситуацій.
  2. Якщо Ви думаєте, що програти на біржі можна лише добре прорахувавшись, Ви помиляєтеся. Один раз причиною великого збитку стала маленька руда білка. Вона перегризла дріт на біржі і заморозила її роботу, чого вистачило, щоб розмір збитків досяг піку.
  3. Цікавий експеримент якось провели журналісти одного видання. Заради забави вони представили перед горилою 30 кубів з написами назв різних компаній, які представлені на фондовому ринку, вона вибрав 8 з них. Після, журналісти підрахували прибутковість такого інвестиційного портфеля і вона виявилася вищою, ніж у більшості іменитих трейдерів.
Читайте также:   Анастасия и Николь Бронфман: счастливый пример гармонии в отношениях матери и дочери

Читайте також: ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ — ПЕРШИЙ КРОК НА ШЛЯХУ ДО БАГАТСТВА

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1785

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *