Фінансове планування – перший крок на шляху до багатства

Вгадайте, яке завдання стоїть у кожного, хто приходить до мене на навчання? Звичайно ж – розбагатіти. У Центрі Біржових Технологій ми даємо один з інструментів – можливість додаткового доходу на фінансових ринках. Але почати роботу я завжди пропоную з іншого, а саме – з фінансового планування.

Перед тим як шукати рішення, яким способом розбагатіти, поставте собі реальні завдання. Без чіткої мети, Ви просто не зможете зрозуміти, в який бік рухатися.

Що таке правильно сформульована мета? Вона має наступні характеристики:

– вимірювана;

– конкретна;

– реально досягається;

– актуальна;

– з чіткими часовими рамками.

Визначити реальні завдання можна лише оцінивши свою фінансову ситуацію на даний момент. Ми не можемо нічого планувати, якщо чітко не усвідомлюємо своє фінансове становище. Звучить дуже просто, але повірте, багато людей не розуміють на якому етапі знаходяться.

Читайте также:   ВООЗ зафіксувала поширення штаму COVID-19 «лямбда» більш ніж в 30 країнах

Щоб знати, чи достатньо Ви заробляєте, розрахуйте свій прибуток наступним чином: підсумуйте весь свій місячний дохід і розділіть на кількість робочих годин на місяць. Бачите цю невелику суму – стільки ви заробляєте на годину. Дуже багато хто після такої елементарної вправи, починають замислюватися, успішні чи вони насправді.

Якщо Ви побачили мізерну суму, то не час засмучуватися, приступайте до дій. Я не кажу, що потрібно в терміновому порядку шукати нову роботу – розширюйте свої межі і шукайте додаткові варіанти заробітку.

Першим етапом планування є підрахунок щомісячних доходів та витрат. Це елементарна задача, але не багато хто готовий витрачати на неї час. Якщо Ви щодня будете фіксувати свої грошові потоки і витрати, то здивуєтеся, наскільки швидко це увійде в звичку. Це може тривати декілька хвилин, просто забивайте будь-які свої фінансові операції в спеціальний додаток, яких зараз існують десятки.

Читайте также:   "Все, що здатне доставити насолоду..."

В кінці кожного місяця розподіліть свої витрати за категоріями: обов’язкові (оренда житла, харчування, проїзд) і додаткові (подорожі, розваги, навчання). Щомісяця не забувайте відкладати мінімум 20% від вашого доходу – це заощадження, які в подальшому можна вигідно вкласти. Аналізуючи свій стан таким чином, можна знайти найбільш грошово витратні статті в своєму бюджеті і контролювати їх.

Це тільки перші кроки фінансового планування, але контролюючи їх виконання, Ви відразу побачите результат. Розбагатіти легко, але для цього потрібно не тільки шукати нові варіанти прибутку, але і вміти контролювати свій дохід на даний момент. Цим і займаються мої учні щодня, паралельно збільшуючи свій капітал за допомогою пасивного доходу. Хочете також? Приходьте до мене на консультацію.

Читайте также:   Где лучше остановиться в чужом городе. Часть 1: Полезные Советы

Читайте також: ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ТОРГОВУ СТРАТЕГІЮ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2006

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *