Служить злочинцям: винахідник C++ розкритикував біткоїн

Творцеві C++ Б’ярну Страуструпу не подобається, що для написання вихідного коду біткоїну була використана саме його мова програмування.

У своєму недавньому інтерв’ю датський вчений-програміст назвав C++ інструментом, використання якого неможливо контролювати.

«Я дуже радий і пишаюся деякими речами, для яких використовується C++, але є деякі речі, які мені не подобаються. Мій улюблений приклад – майнінг біткоїну. Він споживає стільки ж електроенергії, як Швейцарія, і в основному служить інтересам злочинців», – заявив Страуструп.

Претензії Страуструпа небезпідставні. Майнінг криптовалюти дійсно вимагає великої кількості електроенергії для вирішення складної математичної головоломки, яка винагороджується цифровою валютою. При цьому вчений вважає блокчейн «геніальним винаходом», якому поки не знайшли достойного застосування.

Читайте также:   Китайські компанії придбали половину акцій “Мотор Січ”

Деякі дослідження показують, що майже половина всіх операцій з біткоїнами пов’язані з незаконною діяльністю, хоча офіційного підтвердження цьому досі немає. Творець C++ також заявив про швидку «смерть» біткоїнів, оскільки його популярність стрімко знижується.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *