Що буде з доларом після Дня святого Валентина

Експерти не виключають подальшого падіння курсу іноземних валют

Після затяжного зростання котирувань долара та євро як на міжбанку, так і на готівковому ринку, ми другий тиждень спостерігаємо відкат. Гривня хоч і незначно, але продовжувала зміцнюватися. З понеділка долар знизився до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 0,3-0,4%.

З минулої п’ятниці офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 24,58 грн до 24,48 грн (-0,4%). Попит / пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії “Укрділінг”, за цей же час знизилися з 24,50 / 24,53 до 24,43 / 24,45 (-0,3%). Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 24,38 / 24,63 до 24,31 / 24,53 (-0,3% / – 0,4%). При цьому спред між середнім продажем і середньої покупки скоротився з 1,0% до 0,9% шляхом більш швидкого зниження курсу продажу в порівнянні з покупкою.

Наступного тижня ми очікуємо незначне зниження курсу долара до гривні. На міжбанку він може торгуватися близько 24,4 грн, а готівковий в банках – близько 24,2 / 24,4 грн.

Не виключено, що підтримку гривні надасть той факт, що НБУ припиняє валютну лібералізацію до відновлення співпраці з МВФ. Таку заяву зробив заступник голови Нацбанку Олег Чурій на зустрічі з представниками європейської бізнес асоціації. Тільки після підписання нової домовленості з МВФ регулятор буде готовий відкрити ринок форвардів, свопів, спростити процедуру купівлі / продажу ОВДП і валюти для юридичних осіб і нерезидентів.

НБУ явно остерігається надмірної відкритості валютного ринку, щоб не допустити масової втечі нерезидентів в разі погіршення кон’юнктури в економіці.

Читайте также:   Економічне зростання: Світовий банк відкрив секрет успіху для України

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *