Падіння долара: чому в Україні не змінюються ціни

Для кожного українця є очевидним, що ріст курсу долара призводить до подорожчання товарів та послуг. Однак чому під час відчутного падіння американської валюти та зміцнення гривні ціни залишаються незмінними?

За словами спеціаліста відділу продажу боргових паперів інвестиційної компанії Сергія Фурси, у випадку обвалу гривні, ціни ніколи не наздоженуть девальвацію, адже за стрімкого підвищення цін покупець не зможе придбати відповідні товари. Через це імпортери знижують свою рентабельність. Також фахівці відкидають можливість будь-якої змови з метою утримання цін на попередньому рівні.

Водночас експерти виділяють нестабільність курсу, який то росте, то знижується. Через це бізнес не розуміє на які ціни орієнтуватися. Ніхто не знає яким курс буде завтра і тим паче через місяць. Будь-який імпортер закладає у вартість свого товару валютні ризики.

Читайте также:   Amazon впервые обогнала Microsoft

Виконувач обов’язків керівника Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин відмічає, що укріплення гривні викликано не стійкими процесами зростання, а певними діями Мінфіну та Нацбанку.

В той самий час прогнозується, що за стійкого курсу ціни в Україні мають трохи знизитися.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *