Оператори мобільного зв’язку звітували про підвищення показника ARPU

Усі представники «великої трійки» мобільних операторів України вже відзвітували про фінансові підсумки 2018 року, тому вже можна проаналізувати, скільки Київстар, Vodafone і lifecell заробляють на своїх абонентах.

Завдяки статистиці, ми можемо відстежити динаміку зміни показника ARPU (Average Revenue per Unit, середній дохід в розрахунку на одного абонента на місяць) для кожного з операторів.

Отже, Lifecell зберіг звання «преміального» оператора, вийшовши на позначку 63 грн за підсумками четвертого кварталу. На друге місце піднявся Vodafone з результатом 59 грн, а Київстар опустився на третє місце з мінімальним відставанням і показником 58 грн. Таким чином вся трійка подолала психологічну позначку в $ 2, хоча в США і Європі показник ARPU все ще в рази вище.

Читайте также:   Джек Ма: советы самого богатого человека в Китае

Аналіз операційної звітності операторів демонструє, що мобільні оператори підвищують свій середній чек за рахунок розвитку мереж мобільного інтернету 3G і 4G. Сумарно вони інвестували в їх розвиток в цілому 17,8 млрд грн в 2018 році, а тепер будуть поступово підвищувати ціни на тарифи, щоб швидше повернути вкладені кошти.

Останні помітні підвищення українські оператори мобільного зв’язку анонсували в грудні 2018 роки (lifecell), лютому (Київстар) і березні (Vodafone) 2019 року. Однак напевно це не остання «оптимізація» тарифів і середній чек напевно продовжить рости і в цьому році.

Відзначимо, що всі оператори демонструють різний рівень проникнення 4G-абонентів – у Київстар їх всього 11% від загального числа клієнтів, у lifecell – 20%, а у Vodafone – 30%. Щоб збільшити цю кількість, оператори активно просувають заміну SIM-карт на більш сучасні USIM з підтримкою 4G (аж до безкоштовної поштової доставки таких SIM).

Читайте также:   Прогноз по экономике Украины на следующие 3 года

Ще одним показовим трендом 2018 року стало зменшення сумарної кількості SIM-карт – на даний момент в Україні близько 53,4 млн активних SIM, що на 2 млн менше, ніж роком раніше. Оператори пов’язують це з тим, що користувачі відмовляються від другої SIM-карти через ріст абонплати і швидкої можливості перейти до іншого оператора, зберігши номер. Так що після запуску послуги MNP в травні 2019 року цей тренд може тільки посилитися.

Читайте також: ІНВЕСТИЦІЇ ОПЕРАТОРА VODAFONE УКРАЇНА В 3G/4G ДОСЯГЛИ РЕКОРДНИХ 21,6 МЛРД ГРН

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1521

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *