Нацбанк скасував валютні обмеження для фізичних осіб

НБУ продовжує лібералізацію системи валютного регулювання. І черговим позитивним зрушенням стало раніше обіцяне скасування добового ліміту на покупку фізичними особами готівкової іноземної валюти, який складав 150 000 гривень на день. Уже з 5 листопада фізособи зможуть купувати валюту в необмеженому обсязі.

Одночасно припиняє діяти вимога про подання фізичними особами в банки документів, що підтверджують підстави для проведення операцій з купівлі безготівкової іноземної валюти.

У НБУ підкреслюють, що ці зміни не матимуть відчутного впливу на валютний ринок, оскільки зараз в більшості випадків українці купують валюту на суму набагато нижче еквівалента 150 тисяч гривень.

Окремо в банку відзначають, що з початку року в рамках реформи валютного законодавства вже скасовано в цілому 30 обмежень, в тому числі і для населення.

Читайте также:   НКРЕКП трохи знизила “зелені” енерготарифи для приватних домогосподарств

В останні місяці міжнародні резерви України становлять $ 21-22 мільярдів. Крім того, завдяки надлишковій пропозиції валюти з боку бізнесу та інвесторів у цьому році НБУ викупив з ринку $ 4 млрд.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *