Monobank став першим банком в Україні, який підключив обидві системи цифрової ідентифікації BankID

Український інтернет-банк monobank підключився до другої системі BankID розробки НБУ, ставши першим банком в Україні, що підключився до обох систем ідентіфікації. Про це в Telegram повідомив Дмитро Дубілет, співзасновник Фінтех-стартапу Fintech Band, який разом з «Універсал-Банком» займається розвитком monobank в Україні.

В Україні зараз діє дві системи BankID. Перша була розроблена ПриватБанком до того, як банк перейшов у державну власність. Потім альтернативний BankID створила держава (НБУ і ОщадБанк), що призвело до певної фрагментації – банки розділилися на дві групи, що дещо обмежило доступність технології для клієнтів.

Нагадаємо, BankID – це технологія віддаленого підтвердження особи користувача, через банк, в якому він обслуговується. На сьогоднішній день BankID використовується в якості способу авторизації безліччю е-сервісів в самих різних держорганах.

Читайте также:   Американські дослідники не виявили свідчень того, що гаджети і соцмережі можуть шкодити психіці підлітків

До першої системи BankID, розробленої ПриватБанком, monobank підключився в травні. Щоб скористатися цією системою, клієнтам monobank потрібно відсканувати QR-код звичайною камерою.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *