Максим Шпицберг:А ти вже купив біткоїни?

Максим Шпицберг

Максим Шпицберг: Засновник компаній: «Bitcoin Сentr» з виробництва обладнання для майнінгу та надання послуг хостингу в своїх дата-центрах, а також засновник криптовалютного фонду «Lioncapital».

Улюблені книги: «Бідний тато, багатий тато», « Трансерфінг реальності», «Черенць продав свій Ферарі», «Бути, а не здаватися», «Квадрант грошового потоку», Дейл Карнегі «Психологія брехні»

Улюблені фільми: «Престиж», «Чорна Пантера», «Хрещений батько», «1 + 1»

Девіз життя: Успішна людина змінює себе, інших змінює життя.

Не дивлячись на постійні коливання курсу, саме біткоїн залишається найбільш трендовою криптовалютою, в тому числі і в Україні. А нестабільність курсу гривні призводить до того, що популярність біткоїна серед українців зростає з кожним днем.

Американські мільярдери Джордж Сорос та Уоррен Баффет вважають криптовалюту фінансовою бульбашкою. Проте багато хто вже став мільйонерами завдяки біткоїну. Які ваші прогнози, чи лопне ринок криптовалют, як мильна бульбашка?

Я не вважаю, що це мильна бульбашка. У моєму розумінні – це тестова модель нового фінансового світового порядку, і ми всі разом її тестуємо зараз. Люди, яких ви назвали, мають певну вагу в суспільстві, і за їхніми висловлюваннями стежать, більш того, ринок реагує на те, що вони говорять. Можливо, що вони самі закупили криптовалюту після своїх висловлювань або зробили це на прохання інших людей, щоб на короткий термін просадити курси. Подібне часто буває не тільки з крипто валютою, але і на традиційному ринку ipo. Це певна гра, яка завжди велася.

Тема номера: А ти вже купив біткоїни?

Як зменшити ризики втрати коштів на інвестування в криптовалюту?

Ризики завжди є, і від них нікуди не дітися. У будь-якому бізнесі або при будь-яких інвестиціях завжди доводиться ризикувати. Питання лише в тому, чим ви ризикуєте і для якої вигоди? Ризикнути, наприклад, 10 тисячами заради можливої ​​вигоди через рік в 100 тисяч, як мені здається, цілком варто. Адже деякі монети за рік зросли не в 100 разів, а в кілька тисяч разів. Єдина порада, яку я можу дати – це не купувати криптовалюту в момент її різкого зростання, купувати потрібно в момент падіння курсів, ну і бажано інвестувати на термін від 3 місяців.

Читайте также:   На аукціоні RR Auction продають дискету з автографом Стіва Джобса

А взагалі, для того щоб зробити все правильно, краще звернутися до людей, які цим займаються професійно і мають досвід. Мій кріптовалютний фонд якраз таки для цього і створений, у нас трейлери зі світовим ім’ям і з топ 10 кращих трейдерів в СНД lioncapital.io

Портфель, який ми збираємо для клієнтів, за минулий рік показав зростання більш ніж на 7000 %, і це колосальний показник, яким я як керівник проекту дуже задоволений.

Навіть у момент недавнього різкого падіння всіх курсів, у нас виходило працювати в плюс для наших клієнтів і показувати в місяць 15-20 % прибутку в портфелі інвестора.

Майнінг, що це?

Майнінг – це обчислювальний процес, який вимагає потужного обладнання. Є два варіанти обладнання: перший – це Асік-машини, а другий – це комп’ютер, який налічує безліч відеокарт. Моя компанія Bitcoincentr (Bitcoincentr.com.ua) займається виготовленням якраз таки другого варіанту обладнання, більш того, у нас побудований свій дата-центр, де ми за певну плату розміщуємо обладнання наших клієнтів і відповідаємо за його збереження і надійну роботу. Ми хочемо в нашій країні надати людям можливість отримати якісний сервіс і продукцію за прийнятною ціною. Наш народ досить настраждався, і рівень життя в країні – вкрай невисокий, тож коли є можливість донести до людей, що сьогодні можна альтернативно і законно заробляти хороші гроші, я хочу цю можливість використовувати наповну. Гроші повинні робити гроші. Як би банально це не звучало, коли у вас під матрацом лежить 5 тисяч доларів, і їх кожен день їсть інфляція, це неправильно, а ось коли на ці гроші можна купити обладнання, яке може в місяць вам приносити $1000, мені здається, про таке варто розповідати і доносити це в маси.

Майнінг – це робота, яку проводить кожна людина, яка підключена до мережі криптовалют. Ви за допомогою свого обладнання допомагаєте здійснювати транзакції, і за це отримуєте матеріальну винагороду.

Читайте также:   Страшний сон Маска: акції Tesla суттєво обвалились

Чи реально середньостатистичному інвестору з бюджетом, скажімо, 10 тисяч доларів, створити свою ферму?

Створити свою Ферму можна і з бюджетом в 5 тисяч. Питання в тому, скільки ви хочете бачити щомісячного прибутку. У цій сфері існує безліч нюансів, і найкраще звертатися до фахівців за допомогою і роз’ясненнями. Саме тому ми і запустили свої проекти. Ми представляємо сьогодні на ринку найякіснішу продукцію з обладнання, а також у нас найкращі показники стосовно фонду.

Зараз ми працюємо ще над кількома новимиаспектами і не перестаємо вдосконалюватися.

Є ймовірність легалізації ферм в Україні?

Мені хотілося б, щоб Україна стала однією з перших країн, яка грамотно злегалізує майнінг, створить першу національну біржу й узаконить крипто валюту, надавши можливість людям додаткового заробітку. Більш того, якщо це все зробити правильно і швидко, ми отримаємо колосальний приплив інвесторів з усього світу, які принесуть у нашу економіку мільярди доларів і створять нові робочі місця. У нас в країні дуже багато тямущих хлопців в айті-сфері.

Чому державам невигідні криптовалюти?

Сьогодні держава має в своєму рукаві головний козир – це друкарський грошовий верстат. І втрачати це ніхто не хоче. У 2008 році, під час кризи, Америка надрукувала 700 млрд і залатала величезну дірку в своїй економіці. По факту – це 700 млд нічим не підкріплених папірців. Але це врятувало Америку від дефолту, а її дефолт загрожує усьому світу страшними наслідками, і ця бульбашка вкрай небезпечна. І подібне використовують усі країни, тією чи іншою мірою. Звичні всім гроші втрачають свою цінність. Згадайте, що таке було $1000 у 1990 році, і що таке $1000 сьогодні.

Криптовалюта дозволяє відразу визначити грошову емісію та зафіксувати умови гри. Змінити їх надалі не можна, і приховати зміни – теж не можна. Це найпрозоріша система в світі, і технологія блокчейн вже сьогодні при правильному використанні може скоротити корупцію на 50 % мінімум.

У цій технології криється наше майбутнє, і вона спрощує та покращує багато процесів.

Читайте также:   Хто такі українські безробітні. У Держслужбі зайнятості провели дослідження

Більш того, в цій системі відпадає потрба в банках як у сполучній ланці. Я не кажу, що банки вимруть як інститут, але вони дуже сильно зміняться, і це факт.

Якщо ти можеш щось уявити – ти можеш цього досягти …

Чому варто інвестувати в біткоїни?

Інвестувати варто не тільки в біткоїни, а в криптовалюту в цілому. Однак потрібно мати розуміння, як це зробити, щоб не втратити, а примножити. І тут ми повертаємося до того, що краще використовувати професіоналів у цій справі. Саме для людей, які хочуть інвестувати і заробляти разом з нами, ми і створили фонд lioncapital.

Скільки коштів потрібно для інвестиції в біткоїн в середньому і який відсоток прибутковості?

Багато фондів працюють з клієнтами, які готові інвестувати від 100 тисяч і більше, ми ж надаємо можливість стати нашим клієнтом і з $1000. Гроші не найголовніше в нашому світі, і не варто з них робити ідола, це один з найбільших гріхів. Мені хочеться дати можливість заробляти разом з нами різним групам людей. До нашого фонду беруть різних людей, незалежно від їх соціального стану. Ставлення до клієнта, який приніс $1000 і який приніс $1000000, – однакове. Це принципи, на яких я будую свої компанії.

Капіталізація ринку криптовалют досягла вже більше 200 млрд доларів, які межі?

Меж не існує. Я вірю в те, що в цьому році капіталізація перевалить за 1 трильйон, і в майбутньому тенденція зростання буде зберігатися. Меж для зростання практично не існує. Їх визначаємо ми з вами всі разом, своєю вірою і мисленням.

Біткоїн, нашумівша криптовалюта, чи варто інвестувати в неї зараз?

Інвестувати варто правильно, і не на короткий термін. Сьогодні ви можете купити біткоїни по $10000, а через пару місяців продати по $20000. Чи варто це робити, чи ні? Тут кожен повинен вирішувати сам для себе, я лише хочу донести до людей максимально корисну інформацію щодо цієї сфери.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *