Білл Гейтс закликав припинити дотування сонячної і вітроенергетики

Днями засновник компанії Microsoft Білл Гейтс висловився з приводу державних програм підтримки сонячної та вітроенергетики. Він заявив, що пора б уже перенаправити державні інвестиції на розвиток нових технологій, які більше потребують підтримки.

За словами Гейтса, після десятиліть різних урядових ініціатив ці напрямки альтернативної енергетики досягли того рівня розвитку, що спокійно можуть обходитися без державної підтримки.

«Субсидії потрібно перенаправити на інші речі, не настільки широко поширені, як традиційні сонячні та вітряні електростанції. Наприклад, резервних сховищ енергії і офшорних вітряних електростанцій, які, як і раніше, є занадто дорогими. Розвиток сонячної та вітроенергетики приносить велику користь, але сонце не світить 24 години на день», – резюмував Гейтс.

Читайте также:   Курс валют на завтра: гривня посилилася до долара і провалилася до євро

Американські ЗМІ в цілому погоджуються з засновником Microsoft, проте є одна «маленька» перешкода — поновлюваним джерелам енергії (ПДЕ) потрібно не просто перевершити традиційні викопні енергоносії (газ і вугілля) по співвідношенню витрат і виручки, щоб інвестори і компанії віддавали перевагу об’єктам ПДЕ при будівництві нових електростанцій. З огляду на потенційні загрози, пов’язані зі змінами клімату, сонячні і вітряні електростанції повинні стати настільки дешевими, щоб економічно виправданим стало закриття ТЕС, які ще працюють. А до цього, на жаль, поки дуже далеко.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *