Американська компанія Snap Inc купила стартап AI Factory з офісами в Україні за суму $166 млн 

Подробиці про угоду невідомі. За даними джерела, компанія Snap Inc вже володіла часткою в стартапі, і ця угода була спрямована на викуп часток інших інвесторів. Загальна оцінка компанії при угоді склала близько $200 млн. Угода вже закрита.

Стартап AI Factory був заснований підприємцем Віктором Шабуровим. Його попередній стартап Looksery теж був куплений Snap Inc в 2015 році за $150 млн. Компанія була заснована в 2018 році та працювала в стелс-режимі. У неї три компанії: в Сан-Франциско, в Києві та Запоріжжі. У штаті компанії працює 70 осіб. Після операції частина співробітників переїде в офіс Snap.

Компанія займалася розробкою функції, яка в результаті операції була інтегрована в додаток Snapchat. Про функцію стало відомо на початку грудня цього року, вона називається Cameos. Ця функція дозволяє редагувати фото користувача, перетворюючи його на відео.

Читайте также:   Як Білл Гейтс і Уоррен Баффет морозиво продавали

По суті кажучи, це технологія діпфейка, яка дозволяє користувачеві вставити своє обличчя в гіфки з іншими людьми або навіть тваринами. На початку грудня деякі французькі користувачі отримали доступ до тестової версії цієї функції. 18 грудня функція офіційно запустилася на iOS і Android.

Вона працює в чатах між користувачами, для того, щоб отримати відео з собою та поділитися ним, потрібно зробити Селфі, потім вибрати з шаблонних гіфок, яка подобається, і сервіс вставить анімоване фото обличчя користувача в обрану гіфку. Поверх анімованого повідомлення можна додати текст. Над розробкою цього сервісу українська компанія працювала рік.

Нагадаємо, що у 2018 році Snap заплатила $8 млн за розробника програми для перефарбування волосся Teleport, стартап був заснований 20-річним українцем Владиславом Уразовим.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *