Фантазійні діаманти

Фантазійні діаманти

Що таке фантазійні діаманти? Це ті діаманти, які мають нестандартну форму і нестандартний колір (стандартна форма – це кругла, стандартний колір – це білий). Білі діаманти діляться на категорії за відтінками білого кольору. Від безбарвного до сіруватого і жовтого відтінку. Але це, як правило, не додає вартості діаманту, а йде в мінус, роблячи його менш цінним. Та коли цей жовтий колір набуває яскравого забарвлення, такий камінь можна віднести до касти фантазійних діамантів (fancy diamonds).

Фантазійні діаманти діляться на категорії за кольором: легкий (light), просто стандартний (pink, blue, yellow), більш насичений (intense), або vivid — який є одним з найдорожчих і відноситься до інвестиційної групи діамантів. Найпоширеніші діаманти серед фантазійних за кольором – це жовті. Вони є найбільш доступними серед діамантів. 1 карат діаманту жовтого кольору можна купити приблизно за 3 -5 тис. доларів, тоді як білий діамант обійдеться вам у 6-8 тис. доларів. Найбільш рідкісні діаманти серед фантазійних – це рожеві та блакитні. Коштувати такий діамант може цілий статок. Вони прикрашають приватні колекції, а також є надбанням цілих держав.

Читайте также:   Керівництво Марселя пересварилися із-за Балателлі

Якщо повернутися до інвестиційних діамантів, то це більшою мірою безбарвні камені, які не мають включень за чистотою. Найбільш рідкісні та цінні діаманти позначаються як D IF. Але до цієї групи також входять камені не нижче третьої позиції за чистотою і кольором. Сертифікація грає дуже важливу роль у даному випадку, оскільки є гарантом якості і справжності характеристик діаманта. У світі існує безліч комерційних лабораторій, які займаються сертифікацією дорогоцінних каменів, але лише три з них є загальновизнаними у всьому світі. Це GIA, IGI, HRD. В об’єктивності оцінки даних лабораторій не матиме сумнівів жоден геммолог. З такими документами ви легко зможете продати свій діамант у будь-якій точці світу. Починаючи від приватних клієнтів і закінчуючи біржею, яка зможе викупити у вас діамант назад через певний час.

Читайте также:   САМОЕ СВЕТСКОЕ МЕРОПРИЯТИЕ: «ЗАВТРАК В ПЛАТЬЯХ» ОТ БРЕНДА GAVRILOVA ELVIRA

Родіон Ксьонзенко

Читайте також: ПРОЩАЙ СОВОК!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1685

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *