Злочинці виманили $234 тисячі за допомогою нейромережі

За допомогою нейромережі для підробки голосу шахраям вдалося виманити у британської компанії $ 234 тисячі.

Назва постраждалої фірми не розкривається, лише уточнюється, що ця фірма — клієнт страхової компанії Euler Hermes Group і що вона працює у Великобританії у сфері енергетики, а також має німецьке материнське підприємство.

Як повідомляється, інцидент стався в березні. В один прекрасний день гендиректору британської фірми зателефонували, причому в трубці зазвучав голос керівника материнської компанії з властивою йому інтонацією і німецьким акцентом. «Голос» попросив у терміновому порядку перевести $ 234 тисячі на рахунок, який нібито належить «угорському постачальнику». Гендиректор британської фірми, вирішивши, що розмовляє зі своїм начальством, беззастережно виконав вказівку. Через деякий час «голос» зателефонував ще раз і запевнив, що материнська компанія повернула гроші британської «дочці». Британець, однак, зауважив, що ніякого повернення коштів не було, і після третього схожого дзвінка, що надійшов уже з австрійського номера і в ході якого той же голос попросив провести ще один терміновий платіж, відмовився здійснити переклад і, запідозривши недобре, вирішив все перевірити ще раз. В результаті і розкрився обман — виявилося, що з материнської компанії керівнику британської «дочки» ніхто не дзвонив.

Читайте также:   Кріптобіржа втратила $190 млн через смерть засновника

За даними поліції, шахраї використовували комерційне програмне забезпечення на основі штучного інтелекту, яке дозволило зімітувати голос німецького топ-менеджера. Разом з тим, у правоохоронців поки немає підозрюваних — в даний час відомо лише, що гроші з рахунку вигаданого «угорського постачальника» були переведені на мексиканський рахунок, після чого продовжили «подорожувати» по іншим банківським акаунтам.

В Euler Hermes відзначили, що це перший подібний випадок у їхній практиці — до цього їм не доводилося відшкодовувати збитки, пов’язані з використанням технологій штучного інтелекту.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *