Заворушення в США: на вулиці вивели “тюремний ОМОН”, а військові не хочуть придушувати протести

На цьому тижні на вулицях протестувальникам протистояли озброєні люди без розпізнавальних знаків, що викликало обурення преси та звичайних громадян.
Американські журналісти, які висвітлюють протести в США, помітили на вулицях Вашингтона десятки силовиків в камуфляжі й шоломах, у яких не було бейджів, шевронів та інших розпізнавальних знаків.

“Десятки чоловіків, одягнених однаково – зелений одяг, чорні майки, шоломи і ніяких масок”, – пише журнал Mother Jones. Як повідомляє BBC, коли журналісти запитували, до яких органів вони відносяться, ті відповідали плутано – чи то до “міністерства юстиції” чи “до федерального уряду”.

Видання Mother Jones пише, що адміністрація Трампа вимагає повноважень для використання невпізнаних федеральних співробітників правоохоронних органів для придушення акцій протесту. А американські громадяни зіткнулися з непізнаною воєнізованої структурою, і не знають, якою владою і повноваженнями вона наділена.

Читайте также:   В ЄС сайти запідозрили у несанкціонованому зборі інформації через «лайк»

Але оскільки це все-таки Америка, то довго приховувати приналежність військових не вийшло. На плечі одного з них була помічена невелика емблема спецпідрозділу Федерального бюро в’язниць. Говорячи по-простому, ОМОНу для придушення тюремних бунтів.

З’ясувалося, міністр юстиції США Вільям Барр розпорядився відправити ці підрозділи в Вашингтон і Майамі. В американському Мін’юсті пізніше підтвердили, що силовики без розпізнавальних знаків належать до Федерального бюро в’язниць. Вони були спрямовані на підкріплення столичній поліції та загонам Національної гвардії. Нацгвардія – це резервні формування, складені в основному з осіб, які недавно проходили службу і не потребують додаткового навчання. Ці підрозділи не є частиною регулярної армії. Вони підпорядковуються і губернаторам своїх штатів, і президенту. Американський закон дозволяє співробітникам федеральних органів нести службу на вулицях Вашингтона без відзнак. Але їх поява саме зараз зустріла різку критику з боку як експертів, так і опозиції й ліберальних видань.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *