WWF: Через пожежі в Австралії загинуло більше мільярда тварин

Непоправна шкода дикій природі

Австралія потерпає від великомасштабних лісових пожеж, в результаті яких вже згоріло понад 10 мільйонів гектарів землі. За останніми даними, опублікованими на сайті WWF, загинуло щонайменше 26 осіб, понад 2 тисячі будинків зруйновано. Найбільше постраждала дика природа континенту.

Повідомляється, що близько 1,25 мільярда тварин загинуло в результаті пожеж. Серед постраждалих – тисячі коал і кенгуру, а також валлабі, птахи кукабарра, какаду та інші тварини. Це справжня катастрофа для тваринного світу Австралії.

Професор Кріс Дикман з Університету Сіднея стверджує, що масштабні пожежі – наслідок глобальних кліматичних змін. Тварини, що вижили, і яких вдасться врятувати, стануть вразливими. Вони опиняться на межі зникнення, адже їм доведеться повернутися в зруйновані ліси, де не залишиться достатньо ресурсів, необхідних для життя. Ще однією загрозою для тварин стануть хижаки. Крім того, тим тваринам, яким доведеться освоювати нові території, буде складно конкурувати з тваринами, які там вже живуть.

Читайте также:   Таємниця п'ятилітрового бутля біля президента розкрита!

Причиною пожеж називають рекордну температуру в цих частинах континенту, яка досягала 44 градусів Цельсія. Метеорологи попереджають, що температура продовжить рости, а також посиляться вітри, що сприяють поширенню вогню на нові території.

Всіх небайдужих закликають жертвувати гроші в фонд Wire Wildlife Rescue, який допомагає рятувати з вогню тварин. Список інших австралійських організацій, які потребують підтримки, можна знайти, наприклад, на сторінці в інстаграмі актриси Ніколь Кідман.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *