Власниця кав’ярні подала апеляцію і заощадила 34 тисячі гривень

Саме такий штраф могла оплатити бізнеследі за продаж кави під час карантину

Чернівецький апеляційний суд скасував постанову Кіцманського районного суду, який оштрафував власницю кав’ярні на 34 тисячі гривень, що дорівнює 2 тисячам неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Суддя першої інстанції визнав бізнесвумен винною в порушенні карантину, оскільки її кав’ярня продовжувала приймати відвідувачів всупереч забороні здійснювати торгівлю, але жінка подала апеляцію й оскаржила це рішення. Про це йдеться на порталі Судова влада України.

– Скасовуючи рішення районного суду, суд апеляційної інстанції послався на те, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №255 від 11 березня 2020 року зі змінами від 02 квітня 2020 року, торгівля харчовими продуктами не підпадала під заборону в разі дотримання санітарних і протиепідемічних заходів, – відзначили в апеляційному суді.

Читайте также:   Три дня фестиваля музыки и смеха в Летнем Театре «Морвокзал» (видео)

В результаті виробництво закрили через “відсутність в діях особи складу адміністративного правопорушення”.

Навіть сам президент не втримався і випив кави в одному із закладів Хмельницького, в той час, коли норми введеного карантину цього не дозволяли. Оштрафувати Зеленського суддя не зміг, оскільки згідно з конституцією президент – недоторканний, але зате штраф на 17 тисяч отримали всі, хто тоді перебував в компанії Зеленського (п’ять осіб, включаючи головного санітарного лікаря, який і ввів карантин). Таким чином чиновники поповнили казну на 87 102 гривні, хоча на фото, опублікованому Офісом президента, каву вони навіть не пили. Хоча главі держави штраф не виписали (чекають ради від Верховного суду), він пообіцяв заплатити штраф і за себе, і за заклад.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *