У Харкові затримали шахраїв, які за 1 млн доларів продавали посаду губернатора

Затримані раніше торгували мандатами в Раду

Правоохоронці затримали двох шахраїв, які збиралися продати посаду губернатора Харківської області за 1 млн доларів і за 100 тисяч доларів знайти кандидатуру на посаду керівника Державної фіскальної служби в Харківській області. При цьому шахраї вже мали досвід подібних продажів і неодноразово обманювали людей, які бажають придбати високопоставлений чин, повідомили в пресслужбі Нацполіції в Харківській області.

– До правоохоронців надійшла інформація про те, що в жовтні минулого року невстановлені особи заволоділи грошима заявниці за проведення агітації та лобіювання інтересів як кандидата в народні депутати України від однієї з політичних партій на позачергових парламентських виборах, – розповіли в поліції.

За даним фактом 23 березня 2020 відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

– Правоохоронці встановили, що на початку жовтня 2019 знайома потерпілої запропонувала їй спробувати себе в політиці в якості кандидата в народні депутати України. Жінка пообіцяла, що вони разом з чоловіком сприятимуть лобіювання інтересів заявника при проведенні агітації, формування виборчої програми, залучення ЗМІ, в тому числі вступу в партію і оформленні документів. Жінки домовилися зустрітися в Києві для детальної розмови з людьми, – додали поліціянти.

10 жовтня 2019 постраждала в столиці передала в якості завдатку 60 тисяч доларів США. Однак кандидатом Верховної Ради вона так і не стала і не брала участь у виборчих перегонах взагалі.

– 30 квітень 2020 потерпіла ще раз зустрілася з шахраями в Києві з приводу повернення своїх грошей. На цей раз вони запропонували її супутнику за 1 мільйон доларів США стати губернатором Харківської області та за 100 тисяч доларів знайти кандидатуру на посаду керівника Державної фіскальної служби в Харківській області. В якості завдатку шахраї просили їм передати частинами по 500 тисяч доларів США, -йдеться в повідомленні.

2 червня співробітники Шевченківського відділу поліції спільно з співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №1 в кафе по вулиці Клочківській при отриманні першої частини грошей у сумі 150 000 доларів США затримали 68 і 52-річних жителів Києва. Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз слідчі дії тривають.

Читайте также:   Итальянская мафия сегодня

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *