У десятках міст США ввели комендантську годину через масові протести

У великих населених пунктах на вулиці вийшли нацгрардійці

У США в десятках населених пунктах, районах і округах ввели комендантську годину після того, як в країні почалися масові заворушення. Вони були спровоковані вбивством темношкірого Джорджа Флойда. Його задушив при затриманні поліціянт Дерек Шовін.

Тижневу комендантську годину ввели по всьому штату Каліфорнія, а також в Сан-Франциско, Беверлі-Хіллз, Санта-Моніці, Західному Голлівуді, Сан-Хосе, Денвері, окрузі Колумбія, окрузі Оріндж, Джексонвіллі, Орландо, Атланті, Чикаго, Індіанаполісі, Луїсвіллі , Детройті, Міннеаполісі, Сент-Полі, Канзас-Сіті, Атлантик-Сіті, Рочестері, Цинциннаті, Клівленді, Колумбусі, Дейтоні, Толедо, Портленді, Юджині, Філадельфії, Піттсбурзі, Чарлстоне, Колумбії, Міртл-Біч, Нешвіллі, Далласі, Сан -Антон, Солт-Лейк-Сіті, Річмонді, Вашингтоні, Сіетлі, Мілуоці, Медісоні.

Надзвичайну ситуацію або стан лиха оголосили в Арізоні, Техасі та Вірджинії.

Читайте также:   Майже за крок від перемоги в Національному відборі на Євробачення-2019

Місто Чикаго закрило центральний діловий район і район Луп. Доступ туди дають тільки співробітникам підприємств і жителям, які проживають в центральному діловому районі. Основні шосе в Міннесоті закриті.

Близько 5 тисяч членів Національної гвардії були активізовані в 15 штатах і Вашингтоні, округ Колумбія. Ще 2 тисячі перебувають в стані готовності.

На Манхеттені вдень 31 травня біля 12-ї вулиці була підпалена машина, і протестувальники зіткнулися з поліцією.

Водієві вантажівки, який спробував проїхати по шосе в Міннеаполісі крізь натовп протестувальників, пред’явили звинувачення в нападі. Богдану Вечірко затриманий. Його дії назвали “підбурюванням натовпу мирних демонстрантів”.

Двоє співробітників поліції Атланти були звільнені за застосування надмірної сили у відношенні двох учасників протесту.

Читайте также:   Анонімне використання Інтернету: в Китаї ввели обов'язкове сканування осіб смартфонами

Через що все почалося

25 травня при затриманні поліціянт  Дерек Шовін повалив на землю 46-річного Джорджа Флойда і наступив йому на шию коліном. Нещасний звивався і страждав, просив припинити робити це, тому що не може дихати. Однак Дерек не реагував на благання, поки Джордж не припинив смикатися – у нього з носа пішла кров. Пізніше він помер в лікарні.

Дерека заарештували, відсторонили від роботи і звинуватили в ненавмисному вбивстві, пов’язаному із застосуванням сили, або вбивством третього ступеня. Копу загрожує до 25 років за ґратами.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *