Співробітники «Укрзалізниці» облаштували майнінгову ферму та нанесли ₴1 млн збитку

Про біткоїн останнім часом немає новин, бо з моменту падіння курсу нижче $ 10 тисяч інтерес до криптовалюти значно впав. Проте часом зʼявляються новини про незаконні схеми добування біткоїну. Сьогодні стало відомо про ще одну незакону схему, в якій опинилися замішані співробітники підрозділу Львівської залізниці.

Як повідомляється на сайті УЗ, незаконно розміщена в одному з приміщень підрозділу Львівської залізниці ферма для майнінгу криптовалюти живиться від електромережі «Укрзалізниці», внаслідок чого було завдано збитків у розмірі 1 млн гривень ($ 41 тисяч). У ході огляду працівники Департаменту безпеки «Укрзалізниці» разом з правоохоронцями виявили понад сто одиниць комп’ютерного обладнання. Що цікаво, в прес-релізі уточнюється, що устаткування використовувалося саме для видобутку біткоїну.

Читайте также:   Население Земли растет стремительными темпами

За фактом події порушено кримінальне провадження, але імена підозрюваних і конкретна стаття кримінального кодексу не повідомляються. Очікується, що найближчим часом Верховна Рада України прийме відповідний пакет законів, які врегулюють криптоактиви та діяльність з ними в Україні. Також до кінця року в Україні має почати роботу найбільша криптобіржа Binance.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *