Пожежа під Чорнобилем триває, а в Києві не розсіюється смог

У Житомирській області не можуть загасити 9 великих пожеж загальною площею понад 1200 га

Станом на 7 ранку 7 квітня пожежа під Чорнобилем, який розпочався 4 квітня, триває. На території Котовського лісництва Зони відчуження палають трава та лісова підстилка між смт Поліське і селом Володимирівка на площі близько 6,5 га, а також поблизу села Рудня-Осошня – 4 га.

– Ситуація повністю контрольована. Роботи тривають, – запевнили рятувальники.

До гасіння залучено 120 осіб та 29 одиниць техніки, у тому числі вертоліт Мі-8, який скидає воду.

Радіаційний фон в Києві та області в межах норми. Однак смог нікуди не дінеться. Згідно з даними постів спостереження Центральної геофізичної лабораторії ім. Бориса Срезневського, характер погоди 7 квітня не буде сприяти розсіюванню, а лише збільшить накопичення шкідливих домішок в приземному шарі повітря.

Згідно з даними сайту AQICN, станом на 8 ранку 7 квітня повітря в столиці України – шкідливе. При нормальному індексі 50 і нижче, спостерігаються показники від 76 до 155. А в Ірпені й зовсім – 157.

Поліція Київської області затримала 27-річного жителя Іванківського району через пожежу в Чорнобильській зоні. Імовірно, він підпалив траву і вогонь перекинувся на територію Котовського лісництва.

В Укргідрометцентрі нагадують, що смог – це забруднення повітря шкідливими речовинами, які утворюються в результаті роботи промислових підприємств, викидів транспорту, спалювання листя тощо. При певних погодних умовах, в основному, таке явище спостерігається у великих містах.

Тим часом уже кілька днів лісівники борються з масштабними лісовими пожежами на території трьох лісгоспів на Житомирщині, повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький. Триває гасіння 9 великих вогнищ орієнтовною площею понад 1200 га.

Читайте также:   Сбежавшие зебры устроили в Цюрихе настоящий «Мадагаскар»

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *