Податківці та айтішники виводили в тінь понад 500 мільйонів гривень на місяць

Гроші проводили через фіктивні фірми. Їх співробітники СБУ нарахували понад 300

Чиновники Державної податкової служби (ДПС) допомагали недобросовісним бізнесменам виводити “в тінь” гроші. Щомісяця таких грошей було понад 500 мільйонів гривень. “Працювали” податківці разом з власниками ІТ-компанії, яка розробляла програми для відомства і знає алгоритм їх роботи. Про незаконну “підробці” посадових осіб ДПС повідомила прес-служба СБУ.

– Чиновники здійснювали несанкціоновані дії зі службовою інформацією. Таким чином, зловмисники давали можливість ряду “конвертаційно-транзитних” груп обходити систему автоматизованого моніторингу оцінки ступеня ризику і, як наслідок, ухилятися від сплати податків в особливо великих розмірах, – розповіли в СБУ.

Розробники зі свого боку “створили можливість для забезпечення незаконного формування податкового кредиту з ПДВ суб’єктами реального сектора економіки”. За версією СБУ, айтішники використовували понад 300 підконтрольних фіктивних фірм, через які проводили гроші.

Читайте также:   Население Земли растет стремительными темпами

У схемі брали участь посадові особи департаменту обслуговування платників та інформаційних технологій, департаменту моніторингу ризикових операцій та доходів ДПС України та службовці ДПС в Київській, Львівській, Миколаївській, Волинській і Донецькій областях і Києві. Справа розслідується за статтею 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *