Китаєць продав нирку за iPhone і став інвалідом

Китаєць продав нирку за iPhone і став інвалідом

У Китаї 25-річний хлопець на прізвище Ван визнаний інвалідом і прикутий до ліжка. Зараз з молодим чоловіком все відбувається саме таким чином, адже в 2011 році він продав свою нирку на чорному ринку заради купівлі iPhone і iPad.

У шкільні роки він просто хотів похвалитися перед однокласниками. Продати органи в Китаї не складно. Тодішній підліток скористався одним з онлайн-сервісів і знайшов трьох посередників, які пообіцяли допомогти.

Батькам про свої плани хлопець природно не розповідав. В результаті два хірурга в якомусь підпіллі провели йому операцію і виплатили 3,2 тисячі доларів при тому, що покупець заплатив за орган 32 тисячі. Тоді Ван купив собі iPhone 4 і iPad 2.

Читайте также:   Золото из мусора: как Швейцарии это удалось?

Коли мати хлопця про все дізналася, то звернулася в поліцію. У той час ця історія викликала великий резонанс і цілий шквал протестів проти підпільної торгівлі органами.

Здоров’я Вана погіршилося відразу ж після проведеної операції. Він почав страждати від ниркової недостатності, а тепер визнаний інвалідом.

Прокуратура завершила розслідування вже в 2012 році. Звинувачення були пред’явлені дев’яти людям, в тому числі трьох посередникам і двом лікарям. Троє посередників опинилися у в’язниці і отримали по три і п’ять років. Ще два доктора отримали по три роки кожен.

Сім’я Вана получила компенсацію в розмірі 1,47 мільйона юанів, але ж здоров’я на них все одно не купиш!

Читайте также:   Хотел избежать ответственности: в Киеве мужчина спрятал труп у себя во дворе

Читайте також: КУРОРТИ ТАЇЛАНДУ АТАКУЄ ТРОПІЧНИЙ ШТОРМ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *