Кіберполіція України викрила шахраїв, які вкрали 2 млн грн, використовуючи вразливість програми лояльності всеукраїнської мережі супермаркетів

Метою шахраїв можуть стати не тільки банківські карти та фінансові програми українців, а й такі на перший погляд нешкідливі сервіси, як програми лояльності супермаркетів. Так, кіберполіція України викрила злочинну групу, яка таким чином змогла вивести з рахунків українців понад 2 млн грн.

До складу злочинної групи входили п’ять жителів Дніпропетровщини у віці від 30 до 45 років. Отримавши інформацію про вразливості програмного забезпечення (в даний момент вже усунена), призначеного для роботи програми лояльності для клієнтів мережі супермаркетів, зловмисники використовували її для особистого збагачення.

Використовуючи отримані дані вони мали можливість переводити зараховані бонусні кошти через каси магазинів. Усі шахрайські дії проводилися під час роботи в особистому кабінеті користувача для управління бонусною карткою. При цьому первинний балансовий рахунок на картках шахраї відновлювали через певні програмні маніпуляції в додатках, які не поповнюють рахунки фактично. Це давало їм можливість проводити зняття коштів повторно необмежену кількість разів.

Читайте также:   Карантин - не перешкода: IKEA все ж збирається закріпитися на українському ринку

Бонусні карти зловмисники оформляли за допомогою підроблених, загублених та викрадених паспортів і документів. За півроку фігуранти провели понад 2 тисячі операцій зі зняття готівки з вищевказаних карт. За попередніми даними, торгової мережі завдано збитків на суму близько 2 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели кілька обшуків за місцем проживання учасників злочинної групи, де вилучили додаткові носії інформації, банківські картки та картки учасників програми лояльності всеукраїнської мережі магазинів. Трьом учасникам групи вже оголошено про підозру, вирішується питання про оголошення підозри ще двом учасникам групи.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *