Бразилія відмовилась від допомоги G7 у боротьбі з катаклізмом

Президент Бразилії Жаїр Болсонару демонстративно відмовився прийняти $22 мільйони допомоги, запропонованої йому країнами «Великої сімки» на боротьбу з масштабними пожежами в Амазонії.

Гроші були виділені за ініціативою президента Франції Емманюеля Макрона та їх могли надати «негайно». Однак бразильський лідер відмовився від допомоги ззовні.

«Ми цінуємо це, але, можливо, дані ресурси краще було б направити на відновлення лісів Європи. Макрон не зміг запобігти навіть передбачуваній пожежі у церкві (собор Паризькій Богоматері — ред.), яка є світовою культурною спадщиною. Чому він може навчити нашу країну? У нього вистачає турбот в своєму будинку та у французьких колоніях »- заявив представник бразильського президента Онікс Лоренсоні.

Читайте также:   Дональд Трамп різко висловився проти Bitcoin та Facebook

Нагадаємо, що пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають «легенями» планети, почалися на початку серпня. Французький президент назвав це міжнародною кризою і закликав діяти. У свою чергу Бослонару звинуватив Макрона в «колоніальному мисленні», імперіалізмі та втручанні у внутрішні справи його країни.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *