Біля штабу Twitter в США мітингують через расизм

Активісти руху за громадянські права проводять мітинг біля штаб-квартири соцмережі. Причина – політика Твіттер щодо расизму.

Біля штаб-квартири Twitter в Сан-Франциско (США, Каліфорнія) зібралися близько десятка активістів руху за громадянські права CNET. Вони тримають коробки з петиціями і плакати, що закликають заборонити доступ до соцмережі прихильникам расизму.

– Не давайте цим людям рупор, щоб викидати ненависть і насильство. Їх заяви онлайн впливають на наші спільноти в реальному житті. Ми страждаємо від реальних наслідків, адже нацисти і білі націоналісти можуть згуртувати своїх людей онлайн, – заявив Ерін Шилдс, що захищає інтернет-права користувачів від організації MediaJustice.

Відзначають, що до Шилдс приєдналися представники «Color of Change» і «Free Press». Протестуючі тримали плакати, на яких зобразили твіти з жовтими попереджувальними написами, де говорилося, що зміст посту прихильника расизму «може спровокувати насильство». Також написали, що «токсичний зміст може нашкодити». Протестуючі підняли транспоранти з хештегом #StopRacistTwitter.

Читайте также:   Помер модельєр і фотограф Тьєррі Мюглер

У Твіттері є політика, яка забороняє вираз ненависті, пропаганду насильства або прямий напад на людей за ознакою раси, релігії, сексуальної орієнтації та інших характеристик. Однак цивільні правозахисні організації кажуть, що цього недостатньо. Їх заклики посилилися після стрілянини в Ель-Пасо (штат Техас) і Крайстчерчі (Нова Зеландія).

Повідомляють, що 110 тисяч осіб підписали петицію, що закликає Twitter змінити правила через расизм. В Free Press також опублікували звіт, де розповіли про зміни політики Twitter, яких вимагають від керівництва соцмережі.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *