Bellingcat опублікував результати дослідження відео, на якому ракета збиває літак МАУ

Експерти запевнили, що ролик справжній

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat надала докази справжності відео, на якому ракета збиває український Boeing 737 авіакомпанії МАУ. Результати аналізу опублікували на сайті Bellingcat.

За інформацією видання, відео знімали в житловому районі міста Паранда. В передмісті на захід від міжнародного аеропорту Імама Хомейні, з якого вилетів рейс 752 Міжнародних авіаліній України (PS752).

– Камера тут дивиться на північний схід, у напрямку траєкторії польоту PS752. У супутникових зображеннях можна знайти ряд елементів вихідного відео, в тому числі ряд житлових будинків, кілька освітлювальних приладів і будівельну галузь, розташовану безпосередньо зліва від положення камери, – йдеться в звіті. – Вимірюючи час, необхідний для того, щоб камера почула вибух (~ 10,7 секунди), ми оцінили прямеу відстань від події до камери в приблизно 3,6 кілометра. Використовуючи теорему Піфагора, ми вирахували відстань від камери до події на суші приблизно в 2,8 кілометра. Потім ми зіставили цю відстань з відео нашої попередньої геолокації, а також побудували траєкторію польоту PS752.

Читайте также:   Хочеш у США — пред'яви свої акаунти в соцмережах, електронні пошти і контактні номери за 5 років

Причини, за якими оператор почав зйомку і встиг зафіксувати момент атаки на літак, залишаються неясними.

– Неясно, чому людина, яка тримала камеру, знімав в той час, але можливо, що було дві ракети, що спонукало його прийняти рішення почати зйомку для другого удару, – припустили в Bellingcat.

9 січня в мережі з’явилося відео, на якому відображено момент попадання іранської ракети в український Боїнг в Тегерані. Журналісти інтернет-видання спеціалізується на розслідуваннях Bellingcat повідомили, що перевірять інформацію.

На наступний день після трагедії ввечері прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що український Боїнг, який впав в Тегерані, був збитий іранською ракетою класу “земля-повітря”. Його підтримала і Великобританія. Борис Джонсон також припустив, що постріл в літак міг статися випадково.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *