Банкрутство Thomas Cook позбавило відпочинку півмільйона туристів

У понеділок, 23 вересня, найстаріший туроператор світу Thomas Cook оголосив про ліквідацію. Компанія припинила всі польоти, анулювала тури та бронювання. Всього Thomas Cook відправила на відпочинок 600 тисяч туристів.

Припинення діяльності Thomas Cook виникло після кількох місяців переговорів з інвесторами та кредиторами. Уже погоджений з китайською компанією Fosun план порятунку, який передбачав обмін боргів на частку в компанії, провалився через необхідність виділення додаткових коштів туроператору. Борги Thomas Cook становлять близько 2 млрд фунтів. Робочі місця через банкрутство втратять понад 21 тисяча чоловік, в тому числі 9 тисяч британців. До 6 жовтня поверненням на батьківщину британських туристів, які перебувають за кордоном, буде займатися уряд Великобританії.

Читайте также:   Влогера-порушника судили в Мережі за незаконно зняте відео з полігону SpaceX

Як зазначають світові ЗМІ, зараз у відпустці перебувають 600 тисяч клієнтів Thomas Cook, 150 тисяч з них — британці. Найбільше туристів відпочивають в Греції, Туреччині, Тунісі та Іспанії. Журналісти зазначають, що банкрутство одного з найбільших в Європі туроператорів стане серйозним ударом для іспанської туріндустрії. Так, у 2018 році авіакомпанії групи Thomas Cook перевезли до Іспанії 3,6 млн туристів.

У свою чергу, глава Федерації готельєрів Туреччини заявив, що в наступному році через банкрутство британського туристичного гіганта країна може недорахуватися від 600 до 700 тисяч туристів. На Кіпрі також заявили про втрати через відхід з ринку Thomas Cook – у 2020 році на острові можуть недорахуватися 5-6% туристів. При цьому фінансові втрати готелів Кіпру через банкрутство Thomas Cook оцінюються в 50 мільйонів євро.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *