В Україні хочуть узаконити дистанційну роботу і зробити неможливим звільнення вагітних

Документ планують прийняти в цьому році, а діяти він почне з 2020-го

Уряд хоче захистити базові права працівників. Для цього в реформі зайнятості передбачили ряд можливих змін, в тому числі узаконення роботи з дому і неможливість звільнення вагітних. Про ці ініціативи розповів міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, передає прес-служба уряду.

– В Україні буде проведена реформа зайнятості – стандарти захисту працівника будуть виконані. Потрібно прибрати радянські забюрократизовані норми, – анонсував міністр.

У відомстві пропонують уряду:

– узаконити гнучкий режим робочого часу, дистанційну зайнятість і роботу з дому. За словами Милованова, важливо ще більше захистити фундаментальні права працівників, щоб вони могли їх відстоювати;

Читайте также:   Американський фінансист розробив стратегію торгівлі нафтою на базі твітів Трампа

– збільшити відпустку за свій рахунок з 15 до 30 днів;

– ввести обов’язкове укладення договору в письмовій формі між роботодавцем і працівником;

– на законодавчому рівні більш надійно захистити від звільнення людей з інвалідністю, вагітних і тих, хто перебуває в декретній відпустці.

– Ми хочемо ускладнити, а в ідеалі, взагалі виключити випадки, коли під умовою фіктивних реорганізацій компаній або установ звільняють соціально незахищених осіб. Тому хочемо законодавчо захистити всіх працівників, а звільнення вагітних жінок унеможливити, – підкреслив Милованов.

Він також зазначив, що трудові книжки не скасовуються, але інформація про зайнятість буде дублюватися в онлайн-реєстрі. Вона буде доступна для працівника в будь-який момент.

Читайте также:   Мінцифри анонсувало конкурс з відбору 15 найкращих українських с, які представлять країну на Startup Grind Global 2020 у Кремнієвій долині

– Це дозволить уникнути паперової бюрократії, ризику втрати – відповідно, відновлення записів, – обґрунтував глава відомства.

Міністр також анонсував новий закон про профспілки. За його словами, документ буде “чітко регулювати відносини працівників з профспілками”.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *