Уряд ввів електронну акцизну марку на алкоголь

Вона запрацює з 1 травня

Нова система «Електронна акцизна марка» запрацює з 1 травня. Відповідне рішення було прийнято на вчорашньому засіданні Кабміну.
Нагадаємо, минулого місяця про ініціативу розповідав міністр кабінету міністрів України Дмитро Дубілет. Суть в тому, щоб забезпечити автоматичну перевірку на касах супермаркетів шляхом сканування штрих коду.

Прийняте Кабміном рішення передбачає нанесення на марку акцизного податку для алкогольних напоїв двох додаткових елементів: QR-коду та штрих коду. У них будуть зашифровані реквізити марок. Як повідомляється, введення цих кодів є необхідною умовою для створення системи контролю за обігом підакцизних товарів.

Для отримання акцизних марок, перевірки сплати акцизу й звітності буде використовуватися електронний кабінет платника податків. Це дозволить у майбутньому повністю відмовитися від паперових заявок.

Читайте также:   Мінціфра пообіцяла за місяць розробити карту інфраструктури для підприємців

«Це створить рівні умови для виробників і спростить ведення бізнесу шляхом заміни паперових заявок на електронні через е-кабінет платника податків. І посприяє підвищенню ефективності боротьби з ухиленням від сплати податків і зменшення тіньового обороту алкогольних напоїв». Олексій Гончарук, прем’єр-міністр України.

У Кабміні наголошують, що система «Електронна акцизна марка» відрізняється модульною структурою. Це означає, що базові функції можна буде розширювати шляхом додавання відповідних модулів, наприклад, для погашення акцизної марки при її продажу з використанням РРО.
Залишається додати, що не так давно податкова служба спільно з Мінфіном запустила пілотний онлайн-сервіс перевірки акцизних марок на базі електронного кабінету платника податків – в ньому можна перевіряти сигарети й алкоголь.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *