«Укравтопром»: попит на електромобілі в Україні виріс майже в півтора рази у порівнянні з 2018

Асоціація «Укравтопром» опублікувала підсумки продажів електромобілів в Україні за травень поточного року. В останній весняний місяць українці придбали і поставили на облік 643 електромобіля – 610 легкових і 33 комерційних. Таким чином, у порівнянні з минулим роком попит на легкові електромобілі в Україні зріс майже в півтора рази, а на комерційні – на 43%.

Травневий ринок комерційних автомобілів на електротязі складався виключно з імпортної секонд-хенду і не відрізнявся різноманітністю. Основну масу склали електромобілі моделі Renault Kangoo Z.E., які були зареєстровані в кількості 31 одиниці. Ще два автомобіля – Nissan e-NV200.

У той же час, в реєстраціях легкових електромобілів були присутні і нові екземпляри, однак було їх всього 86 штук, тоді як переважну частину (524 штуки) склали б / у електромобілі.

Читайте также:   Джефф Безос: «Люди повинні колонізувати хоча б Сонячну систему»

Очікувано найпопулярнішим електромобілем в Україні залишається Nissan Leaf (329 шт.), На другому місці йде Tesla Model S (53 шт.), А замикає першу трійку BMW i3 (46 шт.). На четвертому і п’ятому місцях FIAT 500е і Renault Zoe з практично ідентичними результатами 24 і 23 штуки відповідно.

Всього з початку 2019 року в Україну було завезено і поставлено на облік 2381 легковий і 176 комерційних електромобілів, що відповідно на 64% і 209% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Минулого місяця українці придбали 535 електромобілів, що знову ж таки на 67% вище торішніх показників.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *