Українському лоукостеру SkyUp заборонили літати: що сталося

Українському лоукостеру SkyUp призупинили дію ліцензії на перевезення пасажирів повітряним транспортом. Таке рішення було прийнято Баришівським районним судом.

Що сталося

На SkyUp подали позов за регулярні затримки рейсів, які є порушенням прав споживачів. У компанії неодноразово відкладали безліч вильотів з різних причин.

У Міністерстві інфраструктури при цьому зазначили, що в травні SkyUp виконала 66,9% рейсів із заявлених.

Позов судом було задоволено лише частково: позивачеві відмовили в задоволенні заяви в частині накладення повної заборони на перевезення пасажирів до розгляду справи по суті.

Що кажуть в SkyUp

Український лоукостер намагається оскаржити рішення в Київському апеляційному суді. При цьому в SkyUp стверджують, що призупинити дію ліцензії може тільки регулятор.

Читайте также:   В Україні за тиждень стало на 26 тисяч безробітних більше

– Суд даної інстанції не мав права приймати рішення про призупинення дії ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, оскільки регуляторами в сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури України та Державіаслужба України. Виходячи з вищесказаного, ця Постанова ніяк не впливає на господарську діяльність компанії, а є лише наслідком недобросовісної конкуренції, – заявили представники SkyUp.

Також в авіакомпанії запевнили, що припиняти польоти поки що не будуть і всі рейси будуть дотримуватися запланованого розкладу.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *