Україна встановила квоту на імміграцію 5 тисяч іноземних айтішників

Уряд спростив умови для їх перебування в нашій країні

Кабінет міністрів прийняв рішення щодо встановлення квоти на імміграцію 5 тисяч фахівців з інших країн для роботи в українських ІТ-компаніях. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

– Попит на ІТ-спеціалістів значно перевищує потенціал внутрішнього ринку. Щорічно українські університети випускають 15-17 тисяч таких фахівців різних напрямків. У той же час у країні відкривається близько 40000 вакансій айтішників. Крім того, певна частина українських фахівців їде працювати за кордон, деякі працюють на фрілансі. Імміграційні квоти дозволять частково закрити потребу ринку в висококваліфікованих фахівцях, – відзначили в уряді.

Згідно з документом, іноземним фахівцям нададуть можливість отримати вид на проживання в Україні – їм більше не потрібні щорічний дозвіл на застосування праці іноземців.

Крім того, у іноземних громадян, які працюють в українських компаніях, не буде прив’язки до термінів перебування в країні, а умови працевлаштування для них створять такі ж, як і для наших громадян. Також у приїжджих фахівців буде можливість створити ФОП.

Встановлених 5 тисяч квот розділять між такими містами: Київ – 2500, Харків – 700, Дніпро – 600, Одеса – 600 і Львів – 600.

Читайте также:   Нью-Йорк обошел Лондон в списке крупнейших мировых финансовых центров

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *