Україна приєдналася до проєкту “Місячне село”: навіщо і що це нам дасть

Україна повинна зробити свій вагомий внесок в проєкт стабільної життєдіяльності людини на Місяці, заявив глава Держкосмосу Володимир Усов

Україна стала членом Moon Village Association – глобальної неурядової організації, метою якої заявлено підтримку неформального спілкування з досліджень Місяця між урядами, промисловістю, науковцями та громадськістю. Про це повідомили в Держкосмосі.

Такий крок – не тільки доступ до міжнародної інформаційної бази досліджень Місяця, але і шанс взяти активну участь в передових космічних проєктах, зазначив у Facebook глава Державного космічного агентства Володимир Усов.

“Наступний крок людства – це не підкорення Марса, а створення можливостей для підтримки стабільної життєдіяльності в умовах космосу. Якщо ми це навчимося робити на рівні орбітальних станцій на Місяці, то зможемо здійснити це і на Марсі, і на супутниках Юпітера, і де завгодно”, – підкреслив він.

Читайте также:   Вченi створили першу в історії цифрову тканину

Moon Village Association – міжнародна неурядова організація зі штаб-квартирою у Відні. Заснована у 2017-му заради “об’єднання зусиль” приватної промисловості, урядів та інших секторів з дослідження Місяця. Сприяє співпраці з чинними або запланованим програмам розвідки Місяця, як в державних, так і в приватних ініціативах. У складі – близько 220 індивідуальних та 22 інституційних членів з півсотні країн.

Така угода “допоможе розвинути потенціал космічної галузі України” і посприяє залученню людей в країні до космічних ініціатив, відзначили в MVA.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *