У США встановлені потужності електростанцій на поновлюваних джерелах енергії вперше перевершили вугільні

Згідно зі звітом Федеральної комісії з регулювання енергетики США (FERC), в квітні електростанції на поновлюваних джерелах енергії вперше перевершили за потужностями електростанції на базі вугілля. Це означає, що вони тепер можуть виробляти більше чистої енергії, яка стає дешевшою.

У 2016 році вугілля втратило статус короля енергетичної галузі США в значній мірі через так званий бум сланцевого газу. У штатах з’явилося багато дешевого природного газу, який використовували в цілях отримання енергії. У квітні поточного року загальна генеруюча потужність електростанцій на базі вугілля склала 257,48 ГВт. Сумарна встановлена потужність відновлюваної електроенергії, включаючи сонячне світло, водні потоки, вітер і геотермальну теплоту, досягла 257,53 ГВт.

Таким чином частка потужностей електростанцій на базі поновлюваних джерел енергії склала 21,56%, тоді як частка вугільних електростанцій знизилася з 23,04% до 21,55%. Різниця незначна, але важливий сам факт, який дозволяє припустити, що в найближчі місяці цей розрив збільшиться. У звіті FERC також відзначається, що частка «зеленої» енергії в США щорічно зростає в середньому на 1%, тому до 2022 року на неї припадатиме майже чверть всіх наявних в штатах встановлених потужностей.

Тим часом апетити американців до використання вугілля продовжують знижуватися. За даними Управління з енергетичної інформації США, з моменту свого піку в 2008 році споживання вугілля в США досягло найнижчого за останні 40 років рівня.

Читайте также:   BMW презентовал кроссовер нового поколения

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *