У Мінекономрозвитку назвали 5 пріоритетних напрямків

Глава Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов озвучив пріоритети для відомства на найближчі кілька років.

«Серед ключових пріоритетів — запуск ринку землі, реформування ринку праці, залучення великих інвестицій в українську економіку, розвиток експорту і збільшення міжнародної торгівлі», — зазначив він.

Милованов підкреслив, що зараз перед очолюваним ним відомством і профільним комітетом Верховної Ради з питань економічного розвитку стоїть загальна мета — не тільки впровадити заплановані реформи, а й забезпечити їх ефективність та успішність.

«Все це повинно бути двигуном для подальшого економічного зростання. Разом з тим, ми повинні забезпечити постійний громадський контроль, повинні бути чесними та прозорими, щоб кожен українець розумів — ми працюємо для нього», — резюмував глава Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Читайте также:   Британські фешн-лідери направили лист Борису Джонсону. Незадоволені умовами роботи

Тим часом новопризначена глава Міністерства освіти та науки Ганна Новосад представила свою команду і визначила напрямки, над якими вони працюватимуть. Зокрема, зміни торкнуться всіх етапів освіти, починаючи з дошкільної. Хоч дошкільна освіта більше відноситься до компетентності місцевої влади, в команді Новосад сподіваються спільними зусиллями закласти фундамент, який в майбутньому допоможе дітям адаптуватися до Нової українській школі (НУШ) і успішно пройти процес соціалізації.

Крім того, міністр заявила, що в планах відомства розширити НУШ на середню і старшу школу. Правда, можливі зміни в старшій школі озвучать пізніше — поки що працюють над ними всередині команди і не виносять на загальне обговорення. Серйозні зміни очікуються у вищій освіті — це відноситься не скільки до студентів, як до викладачів і вчених.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *